9 ilde okullar yarın tatil edildi   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 03-04-2012 (20:45)   Son Mesaj: 03-04-2012 (20:45)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    03-04-2012

    9 ilde okullar yarın tatil edildi

    9 ilde okullar yarın tatil edildi
    9 ilde okullar yarın tatil edildi

    Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

    HAKKARİ

    Hakkari'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, il genelindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

    Hakkari Valisi Muammer Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda pazartesi günü eğitim yapılamayacağını söyledi.

    ERZURUM

    Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi. Tekman İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özsoy, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçeye bağlı köylerinde ve taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verdiklerini bildirdi.

    DÜZCE

    Düzce
    Valiliğinden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle, Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde yarın eğitime 1 gün süreyle eğitime ara verildi.

    KARABÜK

    Karabük Valiliğinde yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı Safranbolu, Eflani, Yenice ve Ovacık ilçeleri ile bağlı belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, eğitime bir gün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

    Açıklamada ayrıca Karabük'ün Merkez ilçeye bağlı köyler ile Eskipazar ilçesinde de taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi.

    BOLU

    Bolu
    Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde eğitime yarın bir gün süreyle ara verileceği belirtildi.

    KASTAMONU

    Kastamonu
    'nun Küre ilçesinde ise kar yağışı dolayısıyla yatılı ilköğretim bölge okulları hariç eğitime 2 gün ara verildi.

    Kar yağışının etkili olduğu Daday ilçesinde de pazartesi ve salı günleri eğitime ara verildiği açıklandı. Pınarbaşı ilçesinde de ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime yarın ara verildiği belirtildi.

    Devrekani'de ise taşımalı eğitime yarın ara verildiği duyuruldu.

    KARS

    Kars
    'ın Sarıkamış ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

    Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, etkili olan yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımda aksaklıklara neden olduğunu belirterek, ilçe merkezi ve köylerinde pazartesi ve salı günü okulların tatil edildiğini söyledi.

    Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır da il genelinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime kar yağışı ve tipi sebebiyle yarın ara verildiğini bildirdi.

    Sayılır, ''Yarın için il genelinde taşımalı eğitim hizmeti veren tüm ilk ve orta eğitim kurumlarının tatil edilmesi kararını aldık. Merkez ve köylerdeki diğer okullar eğitime devam edecekler'' diye konuştu.

    BİTLİS

    Bitlis
    merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar pazartesi ve salı günü tatil edildi. Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada kar yağışı ve fırtınadan dolayı Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerde okulların pazartesi ve salı günü tatil edildiği belirtildi

    VAN

    Van
    'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle köylerde taşımalı olarak eğitim gören öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi.

    İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki köylerde taşımalı olarak eğitim öğretim gören ilk ve ortaöğretim öğrencileri için okuların pazartesi günü tatil olduğu bildirildi.




    9 ilde okullar yarın tatil edildi Yorumları