Haldeki İSPARK zammı durduruldu   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 02-29-2012 (16:26)   Son Mesaj: 02-29-2012 (16:26)    Cevap: 0    Gösterim: 344  

    02-29-2012

    Haldeki İSPARK zammı durduruldu

    Haldeki İSPARK zammı durduruldu
    Haldeki İSPARK zammı durduruldu

    Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali'ne giriş ve otopark ücretlerine İSPARK tarafından yapılan ve yarından itibaren geçerli olacak zamlı tarife, Hal Müdürlüğü ve esnafın başvurusu üzerine durduruldu.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kent genelindeki hallerde fiyat tarifesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile belirlendiği ve uygulandığı hatırlatıldı.

    İSPARK'ın 2008 yılından itibaren zamları esnafın mağdur olmaması için uygulamadığı vurgulanan açıklamada, ancak Bayrampaşa Hali'nde kiracı olan İSPARK'ın, Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararı ile 2012 yılında yapılan zammı, Sayıştay denetimine de tabi olduğundan uygulamak zorunda olduğu belirtildi.

    Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

    ''Bayrampaşa Hali'nde yapılan zamla ilgili Hal Müdürlüğü ve esnafın başvurusu ile karar yeniden görüşülmek üzere durdurulmuştur. Karar, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde tekrar görüşülecektir. Yeni karar açıklanana kadar eski fiyat tarifesi üzerinden uygulama devam edecektir. Şu an itibariyle Bayrampaşa Hali'nde olumsuz bir gelişme olmadığı gibi, yapılan eylemde de hal esnafı değil, herhangi bir kuruma bağlı olmayan nakliyeci kamyon sahiplerinin bireysel tutumları etkili olmuştur. İSPARK, 2008 yılında Bayrampaşa Hali'nde işletmeciliğe başladı. 2008-2009-2010 ve 2011 yıllarında Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararı ile alınan zamlı tarife uygulanmadı. Bu 3 yıl içindeki kayıp, yaklaşık 12 milyon liradır.''




    Haldeki İSPARK zammı durduruldu Yorumları