Kar yağışı kaç gün sürecek HARİTALI   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 02-28-2012 (15:07)   Son Mesaj: 02-28-2012 (15:07)    Cevap: 0    Gösterim: 428  

    02-28-2012

    Kar yağışı kaç gün sürecek HARİTALI

    Kar yağışı kaç gün sürecek HARİTALI
    Kar yağışı kaç gün sürecek HARİTALI

    Türkiye genelinde yağış görülecek. Hava sıcaklığının batı bölgelerde 8 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Yağışın perşembe gününe kadar sürmesi bekleniyor.

    Ankara'da kar yağışının öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde etkili olması bekleniyor.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışlar Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Aydın, Muğla, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerinde İç Anadolu'nun güneydoğusunda yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    5 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN >>>

    ANKARA
    Başkentte aralıklarla devam eden kar yağışının öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek il genelinde etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmeye göre, Ankara'da kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde il genelinde etkili olması bekleniyor. Gece sıcaklığının il merkezinde sıfırın altında 8 dereceye kadar düşeceği ve kar yağışının gece aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Değerlendirmede, sürücülerin bu gece ve yarın sabah saatlerinde buzlanmaya karşı dikkatli olmaları istendi.

    AYDIN
    Aydın'ın Kuşadası ilçesine şubat ayının son gününde yağdı. İçenin yüksek kesimlerini beyaza büründü. İlçe merkezinde sulu olarak yağan kar, özellikle ilçenin yüksek kesimlerindeki Ege Mahallesi'ni beyaz bir örtüyle kapladı. Ege Mahallesi'nde oturanlar, sabah önce araçlarının üzerindeki karları temizledi. İlçe merkezindekiler ise araçların üzerinde biriken karla kar topu oynamanın tadını çıkardı. Meteoroloji yetkileri, ilçede havanın soğuyacağını ve sağanak yağış beklendiğini bildirdi.

    BURSA
    Bursa'nın Harmancık ilçesinde ilköğretim okulları ve liseler, Büyükorhan'da ise ilköğretim okulları yoğun kar yağışı nedeniyle kaymakamlık kararıyla bugün tatil edildi. Kar yağışının ilçe merkezlerinde 25 santimetreye ulaştığı, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreyi bulduğu bildirildi. Bu ilçelere bağlı birçok köy ile de ulaşımını sağlanamadığı belirtildi.

    KÜTAHYA
    Simav Kaymakamı Yüksel Ünal de yaptığı açıklamada, dün akşam başlayan kar yağışı ve tipinin ilçede ulaşımı olumsuz etkilediğini söyledi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, olumsuz hava koşullarıyla ilgili alınacak önlemlerin görüşüldüğünü ifade eden Ünal, ilçe merkezi, belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim okulları, özel eğitim kurumları ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiğini kaydetti. Gediz Kaymakamı İsmail Çorumlu ise ilçede ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

    YOZGAT
    Yozgat'ta bir aydır etkili olan kar yağışından dolayı şehir merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi buldu. Çatıdan düşen kar ve buzlar ise araçlara zarar veriyor. Çatıdan düşen kütlenin son mağdurlarından biri Hakan Çelik oldu. Hakan Çelik, aracını akşam apartmanın önüne park ettiğini, arkadaşlarının aramasıyla aracın üzerine kar düştüğünü öğrendiğini söyledi. Çelik, "Her zaman aracımı buralara çekiyorum. Akşam bir şey yoktu. Sabah arkadaşım aradı önce inanmadım. Sonra ikinci kez arayınca geldim aracın üzerine buz kütlesi düştüğünü gördüm. Bizim başımıza geldi başka kimselerin başına gelmesin." dedi.

    ZONGULDAK
    Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi, bağlı belde ve köylerde eğitime bugün ara verildi. Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

    İZMİR
    Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İzmir, Manisa ve Uşak'ın bazı yollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor. İzmir'de sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı Manisa karayolu trafiği aksattı. Bazı araçların yolda kalması üzerine Bornova Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, 57. Topçu Tugayı önünde denetim başlattı ve zincirsiz araçların Manisa yönüne geçişine izin vermedi.

    UŞAK
    Uşak'ta saat 02.00 sıralarında başlayan kar yağışı Uşak-Ankara karayolundaki araç trafiğini de olumsuz etkiledi. Dumlupınar rampası civarında çok sayıda araç kar ve buzlanma nedeniyle yolda kaldı. Karayolları 25. Şube Şefliği ekipleri, Uşak'ta yol açma çalışmaları başlatırken, Banaz ilçe girişinde trafik ekipleri, Ankara yönüne doğru giden zincirsiz araçları durdurdu.

    MANİSA
    Manisa Trafik Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İzmir-İstanbul yolunun Sabuncubeli mevki ve Kırkağaç Gelenbe mevkinde de zincirsiz araç geçişine yolda kalma riski nedeniyle izin verilmedi. Manisa şehir merkezinde de kar kalınlığı 3 santime ulaştı.

    TUNCELİ
    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan araçta bulunan 3 aylık bebek ve 4 kişi,ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı. İlçeye bağlı Karayonca köyünden Topuzlu köyüne giden Topuzlu köyü muhtarı Haydar Topuz'un da içinde bulunduğu otomobil, yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Muhtar Topuz'un durumu bildirdiği İlçe Kaymakamı Ahmet Türköz, belediyeye ait iş makinesi eşliğinde makam aracıyla yola çıktı. Türköz ve ekipler, yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu içinde 3 aylık bebek ve 2'si kadın 4 kişinin bulunduğu araca ulaştı. Kaymakam Türköz, yanında götürdüğü gıda maddelerini de araçtaki vatandaşlara verdi. Muhtar Topuz ve beraberindekiler, kendilerine ulaşan Kaymakam Türköz ile ekiplere teşekkür etti.




    Kar yağışı kaç gün sürecek HARİTALI Yorumları