Balyoz´da 76. duruşma başladı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 02-28-2012 (12:48)   Son Mesaj: 02-28-2012 (12:48)    Cevap: 0    Gösterim: 386  

    02-28-2012

    Balyoz´da 76. duruşma başladı

    Balyoz´da 76. duruşma başladı
    Balyoz´da 76. duruşma başladı

    249'u tutuklu 365 sanıklı ''Balyoz Planı'' davasının 79. duruşması başladı.

    Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu'nun da aralarında bulunduğu 249'u tutuklu 365 sanıklı ''Balyoz Planı'' davasının 79. duruşması başladı.

    İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan, emekli Oramiral Özden Örnek ile MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın aralarında bulunduğu tutuklu 186 sanık katıldı.

    Orgeneral Bilgin Balanlı ve Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un aralarında bulunduğu tutuklu 63 sanık ve hakkında yakalama kararı bulunan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un katılmadığı duruşmada, başka suçtan tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı Mehmet Seyfettin Alevcan ve Erdinç Yıldız ile tutuksuz sanık Recep Yavuz da hazır bulundu.

    İkinci ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 112 tutuksuz sanık ise duruşmada gelmedi.

    Dünkü duruşmada dinlenilen sivil memur Sevilay Erkani Bulut ve Melek Üçtepe ile aralarında askerlerin de bulunduğu 13 tanık da duruşmaya katıldı.

    Duruşmada, mahkeme heyetine başkanlık yapan üye hakim Ali Efendi Peksak, tutuklu sanık Levent Kerim Uçan'ın beynindeki kist nedeniyle GATA'da ameliyat olduğunu, bununla ilgili raporun da Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini kaydetti.

    Sanık avukatlarından Ahmet Koç da, tutuksuz olarak yargılanan müvekkili Erdoğan Koçoğlu'nun Pakistan'da görevlendirildiğine ilişkin Genelkurmay Başkanlığından yazı gönderildiğini belirterek, müvekkilinin çağrıldığında bu göreve gidebileceğine ilişkin mahkemenin bir yazı vermesini istedi.

    Duruşmada daha sonra, 1. Ordu Komutanlığında düzenlenen dava konusu plan seminerinin hazırlanmasında görev yapan, plan subayı Albay Muhammet Tanju Poshor'un tanık olarak dinlenilmesine geçildi.




    Balyoz´da 76. duruşma başladı Yorumları