Uludereli aileler tazminat başvurularını yaptı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 02-27-2012 (19:20)   Son Mesaj: 02-27-2012 (19:20)    Cevap: 0    Gösterim: 362  

    02-27-2012

    Uludereli aileler tazminat başvurularını yaptı

    Uludereli aileler tazminat başvurularını yaptı
    Uludereli aileler tazminat başvurularını yaptı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde terörist zannedilerek öldürülen 34 vatandaşın aileleri önce tazminatları istemediler şimdi ise tazminat başvurusunda bulundular.

    Tazminat için başvuru haklarını kullanan Uludereli aileler, olayın failleri ortaya çıkmadan söz konusu tazminatları almayacaklarını da açıkladı.Tazminat hakları için başvuru süresinin dolduğu son gün Şırnak'a gelen Uludereli aileler, haklarının kaybolmaması için müracaatta bulundu. Olayın failleri ortaya çıkmadan tazminat almayacaklarını belirten aileler, yaptıkları müracaatın diğer haklarını da savunma imkanına sahip olma yolunda bir adım niteliği taşıdığını dile getirdi.

    Uludere-Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 vatandaşın aileleri devlet tarafından verilen tazminatlardan mahrum kalmamak için Şırnak Valiliğine gelerek başvuruda bulundu. Şırnak Vali Yardımcısı Yasin Tikdağ ile görüşen aileler, daha sonra konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu.

    Aileler adına valilik önünde açıklama yapan Ferhat Encü, "Bilindiği üzere tazminat hakkımızı almak için bize 60 gün süre verilmişti. Bugün o süre son bulmadan ve hakkımızdan da mahrum kalmamak için başvurduk. Biz bugün buraya diğer haklarımızı da korumak ve gerekli davaları açma hakkına sahip olmayı sürdürmek için geldik. Bilindiği gibi tazminat istemedik, yaşanabilecek davalarda hakkımız neyse devamını sağlamak için başvuruda bulunduk. Biz kesinlikle, bu olayın failleri bulunmadıkça böyle bir tazminatı kabul etmeyeceğiz. Bunun hukuksal boyutu neyse devamını sağlayacağız. Yasal yollardan haklarımız için sonuna kadar başvuracağız." diye konuştu.

    Zeki Encü ise "Ortasu ve Gülyazı'ya gelen komisyon heyetine seslenmek istiyorum. Lütfen herkes elini vicdanına koysun. Özellikle AK Parti komisyon heyeti üyesi Ayhan Sefer Üstün, lütfen elini vicdanına koysun öyle konuşsun. Bir an önce faillerin bulunmasını istiyoruz." dedi.




    Uludereli aileler tazminat başvurularını yaptı Yorumları