Diyanet İşleri Başkanı Almanya´da   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-27-2012 (19:21)   Son Mesaj: 02-27-2012 (19:21)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    02-27-2012

    Diyanet İşleri Başkanı Almanya´da

    Diyanet İşleri Başkanı Almanya´da
    Diyanet İşleri Başkanı Almanya´da

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Almanya temaslarının ikinci gününde Düsseldorf ve Köln bölgesinde görev yapan din görevlileri ile buluştu.

    Köln'de din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Avrupa'daki İslamofobia hastalığına dikkati çekerek, "İslam'ın kitlelerin kalbinde bir korku olarak tanımlanmasını önlemede sizlere büyük görevler düşüyor" dedi.

    "Mihrabın ruhunu evlere, minberin nurunu akıllara, kalplere ve gönüllere taşımalıyız" diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, camia olarak yaptıkları işe olan aşkı, şevki, bilgiyi, birikimi, ilmi ve irfanı gözden geçirmeleri gerektiğini vurguladı.

    Görmez, kendi aralarındaki ilişki ile cami cemaati ve diğer din mensupları ile olan ilişkileri gözden geçirmeleri gerektiğini de belirterek, ''İhlas ve samimiyetimizi, örnekliğimizi, insanlara ne kadar örnek olabildiğimizi de gözden geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Köln'deki inşaatı süren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Cami inşaatını da gezerek, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Dere'den inşaatla ilgili bilgi aldı.




    Diyanet İşleri Başkanı Almanya´da Yorumları