Kar yağışı 125 köyü ulaşıma kapattı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 02-27-2012 (18:20)   Son Mesaj: 02-27-2012 (18:20)    Cevap: 0    Gösterim: 367  

    02-27-2012

    Kar yağışı 125 köyü ulaşıma kapattı

    Kar yağışı 125 köyü ulaşıma kapattı
    Kar yağışı 125 köyü ulaşıma kapattı

    Sivas, Tunceli ve Malatya'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 125 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

    Sivas'ta kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açıyor. Sivas-Malatya karayolunun Yağdonduran ve Abdalboğan, Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ mevkilerinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

    Tipinin etkili olduğu Yağdonduran ve Abdalboğan mevkilerinde tır ve ağır tonajlı araçların makaslayarak kaldığını ifade eden yetkililer, araçların kaldırılması çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Kızıldağ mevkisinde de görüş mesafesinin yer yer sıfıra kadar düştüğünü kaydeden yetkililer, sürücüleri uyardı.

    Kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas'ta 5'i merkeze bağlı olmak üzere toplam 74 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 15 köyün haberleşme sisteminin arızalı olduğu, 1 köye de elektrik verilemediği belirtildi.

    -Malatya'da yoğun kış şartları-

    Malatya'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 35 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Ekipler, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Malatya'nın Arapgir ilçesinde, kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İlçede birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, bazı güzergahlarda yön levhaları da kar altında kaldı.

    Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 20 yılın en çetin kışının yaşandığı Arapgir'de kar yağışının aralıklarla devam ettiğini söyledi. Günyüzü köyünde bazı bölgelerde kar kalınlığının neredeyse telefon direklerinin yüksekliğine yaklaştığını ifade eden Turan, birçok köy yolundaki yön levhalarının ve araçların da kar altında kaldığını ifade etti.

    -Tunceli'de 16 köy yolu ulaşıma kapalı-

    Tunceli'de ise kar yağışı nedeniyle 16 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

    Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının il genelinde gece yarısından itibaren etkili olmaya başladığını ve 16 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, ''Kar yağışı böyle devam ederse açtığımız tüm köy yolları yine ulaşıma kapanacak'' dedi.

    Şimşek, Tunceli merkez ve ilçelerinde karla mücadele çalışmalarının 8 ekiple 24 saat aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

    Kar yağışının etkili olduğu Ovacık ilçesinde de olumsuz hava koşulları ulaşımı aksatıyor.




    Kar yağışı 125 köyü ulaşıma kapattı Yorumları