İzmir´de 3 kişiye organ nakli   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 02-26-2012 (09:57)   Son Mesaj: 02-26-2012 (09:57)    Cevap: 0    Gösterim: 431  

    02-26-2012

    İzmir´de 3 kişiye organ nakli

    İzmir´de 3 kişiye organ nakli
    İzmir´de 3 kişiye organ nakli

    İzmir'de beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 3 kişiye nakledildi.

    İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Erdal Çelik'in (35) bağışlanan iki böbreği iki ayrı diyaliz hastasına, karaciğeri de bir başka hastaya nakledildi.

    Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün Çeşme Alaçatı'da kazada yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen Nazım Akan'ın yüzü dahil tüm organlarının bağışlanmasının ardından Erdal Çelik'in de organları bağışlandı. Çelik'in bir böbreği İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan ve 2001 yılından beri diyalize girdiği öğrenilen 36 yaşındaki Ertan Soysal'a takıldı. Çelik'in diğer böbreği Ege Üniversite Hastanesi'nde gerçekleşen operasyonla Sedat Özcan'a (39) nakledildi. Çelik'in karaciğer ise Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yatan 48 yaşındaki Hüseyin Uslu'ya nakledildi.

    Urla'da yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçiren ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Erdal Çelik'in dün beyin ölümü gerçekleşti. Evli üç çocuk babası Çelik'in ailesi hastanenin Organ Nakil Koordinatörlüğü'ne başvurup organlarını bağışladı.




    İzmir´de 3 kişiye organ nakli Yorumları