Taksim´de Uludere protestosu   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-25-2012 (15:03)   Son Mesaj: 02-25-2012 (15:03)    Cevap: 0    Gösterim: 371  

    02-25-2012

    Taksim´de Uludere protestosu

    Taksim´de Uludere protestosu
    Taksim´de Uludere protestosu

    Beyoğlu’nda, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup, 34 kişinin yaşamını yitirdiği Uludere olayını protesto etti.

    Taksim Meydanı"nda basın açıklaması yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Abdulbaki Boğa, Uludere'de adalet gerçekleşene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

    İHD üyesi yaklaşık 50 kişilik grup Uludere olayını protesto etmek için Galatasaray Meydanı"nda toplandı. "Roboski için adalet için' yazılı pankart taşıyan grup, İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı"na yürüdü.Taksim Meydanı"nda grup adına bir açıklama yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Abdulbaki Boğa, 28 Aralık 2011 tarihinde yaşanan ve 34 kişinin hayatını kaybettiği olayları anlattı. Aradan geçen 59 günlük süreç hakkında bilgi veren Boğa, olayla ilgili adli sürecin çok yavaş ilerlediğini savundu.

    Yetkililere seslenen Boğa, "Buradan hükümete uyarıyoruz. Sahip çıkın. Sahip çıkmazsanız hükümet olmaktan dolayı bu katliamda paydaşsınız demektir." dedi. Boğa açıklamasının sonunda Roboski'de adalet gerçekleşene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

    "Failler belli adalet nerede" şeklinde sloganlar atan grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.




    Taksim´de Uludere protestosu Yorumları