Böbreklerden biride sahibini buldu   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 02-24-2012 (16:46)   Son Mesaj: 02-24-2012 (16:46)    Cevap: 0    Gösterim: 361  

    02-24-2012

    Böbreklerden biride sahibini buldu

    Böbreklerden biride sahibini buldu
    Böbreklerden biride sahibini buldu

    Bağışlanan böbreklerden biri Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 11 yıldır diyalize giren İbrahim Yoltak'a nakledilecek.

    İzmir'in Çeşme ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleştikten sonra yüzü, kolları, bacakları, böbrek, karaciğer ile korneaları bağışlanan ve yüzü, kolları ve bacakları nakil için Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderilen donörün böbreklerinden biri, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde İbrahim Yoltak'a nakledilecek.

    DEÜ hastanesi ekibince donörden alınan böbreklerden biri, uygun hastaya nakledilmek üzere İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

    -Müjdeli haber 03.00'de geldi-

    Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, organ bağışının yapılması üzerine nakil bekleyen 3 hastaya haber verdi. Gece 03.00'da gelen müjdeli haberle Muğla'dan İzmir'e hareket eden 48 yaşındaki İbrahim Yoltak'ın dokularının uyması üzerine bağışlanan böbreğin bu hastaya nakledilmesine karar verildi.

    Nakil operasyonu başlamadan önce gazetecilere konuşan evli ve bir çocuk babası Yoltak, 11 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalizle yaşamını sürdürdüğünü, hastalığından dolayı belediyeden malülen emekliye ayrıldığını söyledi. Organ bağışında bulunan aileye teşekkür eden Yoltak, yeniden sağlığına kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

    Yoltak, Doç. Dr. Adam Uslu, Doç. Dr. Ahmet Nart ve Opr. Dr. Ahmet Aykas'tan oluşan ekip tarafından nakil operasyonuna alındı.




    Böbreklerden biride sahibini buldu Yorumları