Özgenç: Hükümetin eğitim reformunu destekliyoruz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-24-2012 (16:45)   Son Mesaj: 02-24-2012 (16:45)    Cevap: 0    Gösterim: 364  

    02-24-2012

    Özgenç: Hükümetin eğitim reformunu destekliyoruz

    Özgenç: Hükümetin eğitim reformunu destekliyoruz
    Özgenç: Hükümetin eğitim reformunu destekliyoruz

    Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, hükümetin eğitim reformunu desteklediklerini bildirdi.

    Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM gündemindeki kanun teklifinin, ortaya atılan iddiaların aksine fevkalade önemli bir gelişmeye yol açacağını belirterek, Türkiye'nin eğitimde reform sayılabilecek bu tür düzenlemeye acil ihtiyacı olduğunu, yeni sistemin mesleki eğitimi öne çıkaracağı için desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

    Türkiye'nin demokratik, ekonomik ve sosyal yönden gelişmiş bir ülke olmak yolunda, eğitim reformunda önceliğinin mesleki eğitimde becerileri yüksek gençler yetiştirmek olması gerektiğini vurgulayan Özgenç, şunları kaydetti:

    ''Ülkemizde uygulanmakta olan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim de çıraklık kültürüne adeta balta vurmuştur. Sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitime geçildikten sonra çıraklık kavramı bitmiştir. 14 yaşında ilköğretimi bitirip lise çağına gelen bir kısım öğrenciler liseye devam ederken bir kısmı da boşta kalıyor. İmkanı ve kabiliyeti olanlar eğitimine devam ederken boşta kalanlar da gittikleri çırak eğitim merkezlerinde formalite bir eğitim olmasından ve temelde pratik olmadığından dolayı meslek ve sanat öğrenemiyor. Dolayısıyla 8 yıllık kesintisiz eğitimden ötürü meslek edindirmek için çıraklık yaşının 11 olması gerekirken 14 yaşında mezun olan çocuk, yaşken eğilmediği için işsiz yığınlar maalesef çoğalıyor. Esnaf da çırak bulamadığı için inanılmaz derecede sıkıntı yaşıyor.''




    Özgenç: Hükümetin eğitim reformunu destekliyoruz Yorumları