İlk mektuplarını askerlere yazdılar   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 02-24-2012 (16:19)   Son Mesaj: 02-24-2012 (16:19)    Cevap: 0    Gösterim: 561  

    02-24-2012

    İlk mektuplarını askerlere yazdılar

    İlk mektuplarını askerlere yazdılar
    İlk mektuplarını askerlere yazdılar

    Sinop'ta okuma yazmayı yeni öğrenen Özel Huriye Boydak İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencileri, ilk mektuplarını sınırda görev yapan askerlere yazdı.

    Öğrencilerine vatan sevgisini aşılamak amacıyla bir dizi çalışma başlatan 1-A sınıfı öğretmeni Funda Koca, okuma yazmayı öğrenen öğrencilerinden vatani görevini sınır boylarında yapan çevrelerindeki tanıdıklarına mektup yazmalarını istedi.

    Öğretmenlerinin verdiği ödev üzerine her öğrenci kendi el yazısıyla bir asker ağabeyine yazdığı mektupla duygularını dile getirdi.

    Sınıf öğretmeni Funda Koca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, öğrencilerin yazdıkları mektupları okuduğunda, okul yönetiminin ve velilerin duygusal anlar yaşadığını söyledi.

    Koca, ''Çocukların okuma yazmayı öğrenmesi üzerine, ilk mektuplarını asker ağabeylerine yazmalarını istedim. Ardından öğrencilerimizin mektup göndereceği askerleri belirledik. Bütün öğrenciler yaşlarının üzerinde bir davranış göstererek, çok duygusal ifadeler içeren mektuplar yazdı. Mektupları görünce, okul yönetimi ve veliler çok duygulandı'' dedi.

    Öğrencisi Tuana Yanık'ın mektubunu okuduklarında gözyaşları tutamadıklarını söyleyen Koca, ''Öğrencilerimizin bütün mektupları çok güzeldi ama Tuana'nın mektubu çok farklıydı, ayrı bir güzeldi. Odasına kapanmış ve mektubunda tamamen kendi cümlelerine, kendi duygularına yer vermiş'' diye konuştu.

    Tuana Yanık, yazdığı mektupta şu cümlelere yer verdi:

    ''Sevgili Asker Haşim abi, benim adım Tuana. Sana bu mektubu yazmak istedim. Çünkü sana teşekkür etmek istedim. Sen şimdi askerlik yapıyor olmasaydın, biz geceleri rahat uyuyamayacaktık. Haşim abi, sana bir şey sormak istiyorum. Geceleri nöbet tutarken hiç üşüyor musun? Öğretmenimiz hava soğuk olduğu zamanlarda tenefüse çıkmamıza izin vermiyor. İnşallah sen nöbet tutuyorken geceleri çok üşümüyorsundur. Sen üşüyorsan ben üzülürüm. Kendine iyi bak. Allaha emanet ol.''




    İlk mektuplarını askerlere yazdılar Yorumları