Gökdere barajı tüneli patladı: 3 ölü   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 02-24-2012 (16:23)   Son Mesaj: 02-24-2012 (16:23)    Cevap: 0    Gösterim: 463  

    02-24-2012

    Gökdere barajı tüneli patladı: 3 ölü

    Gökdere barajı tüneli patladı: 3 ölü
    Gökdere barajı tüneli patladı: 3 ölü

    Adana'nın Kozan ilçesinde yapımı devam eden Gökdere köprü barajının tüneli patladı. 3 kişinin hayatını kaybettiği olayda 5 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.



    Adana'nın Kozan ilçesinde yapımı devam eden Gökdere köprü barajının tüneli patladı. İlk belirlemelere göre olayda 3 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda da yaralı olabileceği bildirildi.

    Edinilen bilgiye göre, saat 12.30 sıralarında meydana gelen olayda, 4 iş makinesi, 4 kamyon ve 1 greyder sele kapıldı. Olayda, 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

    Baraj inşaatında şoför olarak çalışan Fazlı Özkılınç, yaklaşık 300 kişinin çalıştığı baraj inşaatında 20'den fazla arkadaşının kayıp olduğunu söyledi.

    Sel bölgesinde eskavatör operatörleri ile kamyon şoförlerinin bulunduğunu ve selden ilk bu kişilerin zarar gördüğünü anlatan Özkılınç, "Şu an Kozan'ın Ergenuşağı köyündeyiz. Köprü selden dolayı yıkıldığı için karşıya geçemiyoruz. Karşı tarafta jandarma ve arama kurtarma ekiplerini görüyorum. Barajdan gelen su kuvvetli bir şekilde akıyor. Kayıp arkadaşlarımız konusunda net bir bilgimiz yok. Can kaybı olduğunu söyleniyor ama dileğimiz sele kapılan arkadaşlarımızın kurtulmasıdır." dedi.

    Olayı anlatan başka bir baraj çalışanı, "Ben barajın yukarı kısmındaydım. Barajın patladığını duyup aşağı tarafa geçtim. Aşağıda çok sayıda operatör, şoför ve baraj çalışanı vardı. Onların hepsi sulara kapılmış. Ama durumları nedir bu konuda bilgim yok. Şu anda 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kayıp olduğunu duyduk." şeklinde açıklama yaptı.

    KAYMAKAM SEVGİLİ: BARAJ BÖLGESİNDEKİ KÖYLERİ SELE KARŞI UYARDIK

    Öte yandan, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Gökdere köprü baraj tünelinin patlamasının ardından bölgedeki köyleri sele karşı uyardıklarını söyledi.

    Sevgili, "Şu an patlamanın meydana geldiği bölgeye gidiyoruz. Jandarma komutanımız bizden önce gitmiş. İlk bilgileri ondan aldık. Barajın alt kısmındaki köprüyü sel alıp götürmüş. Dolayısıyla karşıya geçmemiz çok zor. Ama ilk gelen bilgilerde arkadaşlarımız can kaybının olmadığını söyledi. Tabii ki olay daha yeni. Biz de can kaybının olmamasını temenni ediyoruz." dedi.

    Yetkililerden aldığı ilk bilgiye göre olayın baraj gövdesindeki bir çatlama ile başladığını belirten Kaymakam Sevgili, "Baraj gövdesinde çatlamalar görülünce kapaklar açılmış. Kapaklar açılınca da gövde suya dayanamamış patlamış. Biz olayı duyar duymaz. Jandarma komutanını aradık. Komutan bölgedeki bütün köyleri sele karşı uyarmış. Yardım ekipleri de bölgeye gelmek üzere. Şu an arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar." diye konuştu.



    Kaymakam Sevgili'nin ilk açıklaması

    Adana'nın Kozan ilçesinde bir barajın gövdesinde oluşan çatlaklar nedeniyle acil olarak kapaklarının açıldığı belirtildi.

    Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Ergen Uşağı Köyü yakınlarındaki Gökdere Köprü Barajı'nın gövdesinde çatlaklar oluştuğunu, bu nedenle baraj yetkililerinin kapakları açmak zorunda kaldığını, bol miktarda suyun bırakıldığını söyledi.

    Su bırakılmaması halinde daha büyük tehlikelerin oluşabileceği ihtimalinin bulunduğunu anlatan Sevgili, ''Tehlike daha fazla büyümesin diye acil şekilde kapaklar açılmış. İşleyiş çok acil olduğu için çevredeki köylülere bilgi verilememiş. Bu baraj havzası içinde vatandaşların olabileceğine düşünüyoruz. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı bilgisi yok'' dedi.

    Sevgili, Vali Hüseyin Avni Coş ile görüşerek bilgi aktardıklarını, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yardım istediklerini, kendisinin de bölgeye seyir halinde olduğunu bildirdi.




    Gökdere barajı tüneli patladı: 3 ölü Yorumları