´Cezaevlerinde sağlık sorunları için adım atılmalı´   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-24-2012 (16:19)   Son Mesaj: 02-24-2012 (16:19)    Cevap: 0    Gösterim: 374  

    02-24-2012

    ´Cezaevlerinde sağlık sorunları için adım atılmalı´

    ´Cezaevlerinde sağlık sorunları için adım atılmalı´
    ´Cezaevlerinde sağlık sorunları için adım atılmalı´

    Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, cezaevlerinde sağlık sorunu yaşayan çok sayıda insan olduğunu, bu sorunlara yönelik çözüm adımlarının atılması gerektiğini belirtti.

    Bilaloğlu, TTB Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, tutuklu ve hükümlü sayısının son yıllarda arttığını belirterek, cezaevlerinde sağlık hizmetlerine ulaşım konusunda yaşanan zorlukların da arttığını ileri sürdü.

    Tutuklu ve hükümlülerin kendilerine bildirdikleri sorunları, Adalet Bakanlığına ilettiklerini ancak cezaevlerindeki sağlık hizmetlerine erişim, hastaneye sevklerde yaşanan sıkıntılar, ağır ve ölümcül hastaların sorunları gibi konularda yaptıkları girişimlere rağmen bir ilerleme sağlayamadıklarını savunan Bilaloğlu, şunları kaydetti:

    ''Bizim için sağlık açısından içeride ve dışarıda diye bir kavram olamaz. Bizim için sağlık hizmetine muhtaç birisinin olması önemli. Cezaevlerinde sağlık sorunu yaşayan çok sayıda insan var.

    Bu insanların çaresizliği dramatik durumdadır, hatta son günlerde başta Diyarbakır olmak üzere bazı cezaevlerinde açlık grevi yapıldığı yönünde haberler gelmektedir. Bu insanlarını sağlıklarını olumsuz etkileyen her türlü süreç ortadan kaldırılmadır. Bu konuda Adalet Bakanlığına başvurduk.''

    Cezaevlerinde sağlık kayıtları tutulmalı

    Bilaloğlu, cezaevlerinde 131 bine yakın tutuklu ve hükümlünün olduğunu belirtirken, bu kişilerin sağlık kayıtlarının tutulmasının da önemini vurguladı.

    Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Arzu Erbilici ise kronik, ağır, terminal dönem hastaların erken tanı alması, tedavi süreçlerinin uzamaması, tedavi edilmenin bir ceza aracı olarak kullanılmaması, düzenli olarak izlenmeleri ve yakınlarıyla görüşmeleri konusunda insani bir yaklaşımın esas alınmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.




    ´Cezaevlerinde sağlık sorunları için adım atılmalı´ Yorumları