3 ilde 234 köy yolunu kar kapattı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 02-24-2012 (16:21)   Son Mesaj: 02-24-2012 (16:21)    Cevap: 0    Gösterim: 361  

    02-24-2012

    3 ilde 234 köy yolunu kar kapattı

    3 ilde 234 köy yolunu kar kapattı
    3 ilde 234 köy yolunu kar kapattı

    Sivas, Malatya ve Tunceli'de 234 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

    Yoğun kış şartlarının yaşandığı Sivas'ta, 5'i merkeze bağlı olmak üzere toplam 128 köyün yolunun ulaşıma kapalı olduğu, İl Özel İdaresi ekiplerinin yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

    Sivas'ı çevre illere bağlayan ana yolların ulaşıma açık olduğunu belirten yetkililer, ilçeler arası bağlantıyı sağlayan bazı yolların da ulaşıma kapalı olduğunu ifade etti.

    Olumsuz hava koşulları nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen arızadan dolayı İmranlı ilçesine bağlı 1 köye elektrik verilemediği bildirildi.

    Bu arada, kentte en düşük hava sıcaklığının ise gece eksi 22 dereceye kadar düştü.

    -Tunceli'de 36 köy yolunun ulaşıma kapalı-

    Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, bir süre önce etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 36 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin yolları açmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

    Bu yıl karla mücadele çalışmalarının oldukça zor şartlarda geçtiğini ifade eden Şimşek, şöyle devam etti:

    ''Ekiplerimiz son 20 yılın en yoğun kışında, karla mücadele çalışmasını, kar kalınlığının yer yer 2-3 metreyi bulduğu köy yollarında yaptı. Defalarca açtığımız köy yollarımız tekrar tekrar ulaşıma kapandı. Bazı bölgelerde dozerle karla mücadele yapmak durumunda kaldık. Böyle olunca hem yollarımız zarar gördü, hem de yakıt, yedek parça ve fazla mesai ücretlerimiz arttı ve kurumumuza bugüne kadar 4 milyon liraya yakın bir yük getirdi.''

    Şimşek, hava şartlarının iyi gitmesi halinde, kapalı bulunan 36 köy yolunu hafta sonuna kadar açmayı planladıklarını kaydetti.

    -Askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı-

    Malatya'nın Arapgir ilçesine bağlı Aktaş köyünde yaşayan Abdullah Kara (72) rahatsızlanınca yakınları, kar nedeniyle köy yolunun kapalı olması nedeniyle Arapgir Kaymakamlığından yardım istendi.

    İl Özel İdare ekiplerinin köyün yolunu açamayacağı anlaşılınca Malatya Valiliği, 2. Ordu Komutanlığından helikopter istedi.

    2. Ordu Komutanlığından havalanan helikopter, köydeki hastayı alarak Malatya'ya getirdi. Kara, daha sonra Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırıldı.

    Öte yandan, kar nedeniyle Malatya'da 70 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.




    3 ilde 234 köy yolunu kar kapattı Yorumları