Kurtulmuş: Batı o ölümlerden acı duymadı   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 02-24-2012 (02:32)   Son Mesaj: 02-24-2012 (02:32)    Cevap: 0    Gösterim: 387  

    02-24-2012

    Kurtulmuş: Batı o ölümlerden acı duymadı

    Kurtulmuş: Batı o ölümlerden acı duymadı
    Kurtulmuş: Batı o ölümlerden acı duymadı

    HAS Parti lideri Kurtulmuş 'Batı dünyası, 3 bin insanın dünyanın gözü önünde soykırıma tabi tutulmuş olmasından hiçbir şekilde rahatsızlık duymuyor' dedi.

    HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ermeni Çetniklerin Hocalı'da işledikleri soykırıma ilişkin ''Batı dünyası 3 bin insanın dünyanın gözü önünde soykırıma tabi tutulmuş olmasından hiçbir şekilde rahatsızlık duymuyor ve bunu gündeme getirmiyor'' dedi.

    Kurtulmuş, HAS Parti Genel Merkezinde Hocalı soykırımının 20. yılı nedeniyle düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yaptı.

    Numan Kurtulmuş, 20 yıl önce 25 Şubat'ı, 26 Şubat'a bağlayan gece Rusların 366'ncı alayının Azerbaycan'dan çekildiğini ve ardından Ermeni Çetnik milislerin 3 bin nüfuslu Hocalı kasabasına girdiğini hatırlatarak, ''Orada insanlara, Türklere karşı katliam ve soykırımı icra ediyorlar. Yaklaşık 300 kişi öldürülüyor, bin 500'e yakın insan kayıp. Bunlardan bir kısmının işkenceye tabi tutulduğunu biliyoruz'' dedi.

    Bunun büyük bir insanlık dramı olduğuna işaret ederek, ''Ama ne yazık ki dünyanın bilmem neresinde sakatlanan filanca kuşun peşinden koşmayı marifet olarak kabul edenler, bunları yapsınlar, yapmasınlar demiyorum, bunları tabi ki yapsınlar... Batı dünyası burada 3 bin insanın dünyanın gözü önünde soykırıma tabi tutulmuş olmasından hiçbir şekilde rahatsızlık duymuyor ve bunu gündeme getirmiyor'' ifadesini kullandı.

    Türkiye'nin 20 senedir bu konuyu dünya gündemine yeterli şekilde getiremediğine değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

    ''1.5 milyarlık İslam dünyası içinde bu soykırım ciddi bir şekilde gündeme getirilemiyor. Bu suskun kalışımız, bu konuyu uluslararası kamuoyuna taşıyamayışımız bizlerin ayıbıdır. Bizim coğrafyamızın, bizim dünyamızın ayıbıdır. Bu anlamda baktığımızda Hocalı'ya katliam da denebilir, soykırım da denebilir.''

    Kurtulmuş, Hocalı katliamı ile Sırpların Srebrenitsa'da yaptıkları soykırımın birbirine benzediklerini belirterek, ''Burada da Sovyetler çözüldükten sonra, Sovyetler Birliği'ndeki bütün etnik kültürel farklılıklara eşit mesafede olması gereken Rus ordusu soykırımı önlemesi gerekirken katliamın altyapısını hazırlamış, buna seyirci kalmış, Ermenilerin rahat bir şekilde soykırım yapmalarına neden olmuşlardır'' dedi.

    Hocalı soykırımındaki sorumluluğun tek başına Ermeni Çetnik milislerinde olmadığını, onlara göz yuman Rus ordusunun da bundan sorumlu olduğunu dile getiren Kurtulmuş, ''Bütün bunların üzerinden intikam, vesaire bir şey söylemek istemiyoruz. Başka bir şey söylüyoruz, yani dünyada yapılan soykırımlar insanlık suçudur. Bu insanlık suçlarının ortadan kaldırılabilmesi için, bu soykırımları yapan herkesin tarih önünde cezalandırılması ve bu sorumlulukların da ülkemizin bütün insanları tarafından dile getirilmesini arzu ediyoruz'' diye konuştu.

    -''Hocalı katliam değil, soykırımdır''-

    Konferansın konuşmacısı, Azerbaycan Halk Hareketi liderlerinden Prof. Dr. Hanım Halilova da ''Yıllarca bizim dinimizi, dilimizi, kültürümüzü yasakladılar. Sovyetler'de hiçbir milletin kültürünü yasaklamadılar, Türkler hariç'' dedi.

    Halilova, Türkiye'nin güçlü olması durumunda işgal altında olan toprakları ile Türk ve İslam dünyasının kurtulabileceğini söyledi.

    ''Hocalı katiam değil, soykırımdır. Ama bütün dünya seyretmektedir'' diyen Halilova, ''Kadınlara eşlerinin yanında tecavüz ettiler. Erkeklerin kafalarını kestiler. Çocukların gözlerini oydular, annelerinin yanında. İhtiyarların ise kafa derilerini yüzdüler'' diye konuştu.

    Hanım Halilova, Sovyet döneminde eşleri Ermeni ya da Rus olan Azerilerin yönetici seçildiklerini anımsatarak, ''Bugün annesi Ermeni ya da Rus olan için Karadağ'ın ne önemi var? Çocukları büyüten annelerdir. Dolayısıyla herkes kendi milletinden evlenmelidir. Ben öğrencilerime bunu söylüyorum, öğütlüyorum'' ifadesini kullandı.

    AA




    Kurtulmuş: Batı o ölümlerden acı duymadı Yorumları