Ovacık´ta kar kalınlığı 3 metreyi aştı   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 02-22-2012 (14:09)   Son Mesaj: 02-22-2012 (14:09)    Cevap: 0    Gösterim: 462  

    02-22-2012

    Ovacık´ta kar kalınlığı 3 metreyi aştı

    Ovacık´ta kar kalınlığı 3 metreyi aştı
    Ovacık´ta kar kalınlığı 3 metreyi aştı

    Yoğun kış şartlarının yaşandığı Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar kalınlığı yer yer 3 metreyi aştı. Bölgede son 15 yılın en çetin kış mevsiminin yaşandığını belirtti.



    Ovacık'ta 3 metreyi aşan kar nedeniyle tek katlı evler adeta görülemez hale geldi. Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü ilçede, yoğun kar örtüsünün yanı sıra dondurucu soğuk hava da vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

    İlçedeki evlerin çatılarında biriken kar örtüsü, tehlike saçıyor. Belediye ekipleri, gece gündüz demeden kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yaptığı açıklamada, ilçede son 15 yılın en çetin kış mevsiminin yaşandığını belirtti.

    Uzun bir aradan sonra ilçede etkili olan kar yağışının hayatı felç ettiğini vurgulayan ve özelikle ulaşımda sıkıntılar yaşandığını dile getiren Sarıgül, ''Geçmiş yıllara oranla, belki çok daha fazla, en az iki kat mesai yaparak çalışıyor olmamıza rağmen, 3 gündür kar yağmıyor ve henüz yolları açılmamış mahallelerimiz var. Bu sene iş makinelerimizin yetersizliği, ekonomik şartların da zorluğu nedeniyle, özellikle ilçedeki yapılaşmanın eski olduğu yerlerde müthiş bir zorlanma yaşadık. Ülkede genel yoğun bir kar yağışı var ama maalesef bizim ilçemizde, Tunceli'nin normal ikliminin çok çok üzerinde kar yağışı var. Bu sene felaket yaşadık ve hala devam ediyor. Bu kar yağışı havayı soğuttuğu için mevcut su şebekeleri bile dondu'' diye konuştu.

    Karla mücadele için yardım talebinde bulunan Sarıgül, ''Özellikle ülkemizde bir çok belediyede atıl durumda bulunan iş makineleri, kar araçları, greyderler ve benzeri araçların bizim gibi belediyelere hibe edilmesi ya da tahsis edilmesi durumunda, en azından kış mevsiminde yaşadığımız bu afeti bir nebze azaltacaktır. Bunun dışında bu tip bölgelerin bu tür zamanlarda afet kapsamına alınması gerekmektedir. Çünkü şu anda acil bir hastamız olsa bütün imkanlarımızı kullansak bile belki de o hastayı 24 saatte getiremeyeceğiz'' dedi.

    İlçe merkezi Kandolar Mahallesi Ovamkent Sitesinde oturan Türkan Toz ise ilçede kış mevsimin çok zor geçtiğini belirterek, bölgede kar kalınlığının 3 metrenin üzerinde olduğunu söyledi.

    AA




    Ovacık´ta kar kalınlığı 3 metreyi aştı Yorumları