Tuncer Kılınç, suçlamaları reddetti   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 02-21-2012 (22:15)   Son Mesaj: 02-21-2012 (22:15)    Cevap: 0    Gösterim: 384  

    02-21-2012

    Tuncer Kılınç, suçlamaları reddetti

    Tuncer Kılınç, suçlamaları reddetti
    Tuncer Kılınç, suçlamaları reddetti

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İkinci Ergenekon davası, eski MGK Genel Sekreteri tutuksuz sanık emekli Orgeneral Tunçer Kılınç'ın sorgusu ile devam etti.

    Kılınç savunmasında "Elde somut bir delil olmadan, varlığı kanıtlanmamış bir örgütün, diğer ünitelerinde olduğu düşünülerek bir şahsın şüpheli olarak damgalanması peşinen suçlamadır." ifadesini kullandı.

    Hakkındaki iddiaların somut herhangi bir delilden yoksun olduğu kadar insaf, vicdan ve adalet duygusundan da yoksun olduğunu öne süren Kılınç, bu iddiaları reddettiğini söyledi. Kılınç, "Şüpheli olduğu varsayılan bir kaç şahısla yapmış olduğum telefon görüşmeleri delil kabul edilerek peşinen suçlandım. 2001 -2003 yılları arasında MGK Genel Sekreterliği görevini yürüttüm. Devletin istihbarat sağlayan kuruluşlarının oluşturdukları aylık istihbarat raporlarının koordine edildiği bu makamda, 24 kez bizzat başkanlığını yaptığım koordinasyon toplantılarında bu örgüt isiminden ve faaliyetlerinden söz edilmemektedir." dedi.

    Sanık Kılınç, 'gizli tanık 17'inin beyanlarında geçen 'Kuva-i Başkanını ziyaret ettiği ve bu ziyarette bir akaryakıt ihalesiyle ilgili derneklerinin yararlanmasına yardımcı olacağı iddiasına ilişkin "Alınan derneğin ne merkezini bilirim, ne başkanını tanırım, ne de böyle bir görüşme söz konusudur." diye konuştu. Gizli tanığın, 1. Ordu'nun gerçekleştireceği bir akaryakıt ihalesinden Kuva-i Milliye Derneği'nin de yararlanacağı konusundan da bahsettiğini hatırlatan sanık Kılınç, "Bu ifade bir uydurmadır. Zira orduların ya da herhangi bir birliğin akaryakıt ihalesi söz konusu olamaz." ifadesini kullandı.

    Hakkında iddia edilen suçlamalarla hiçbir ilişkisinin olmadığını iddia eden sanık Kılınç, "Buna rağmen gözaltında 4 günüm gasp edilmiş ve onurum zedelenmiştir." dedi. Kendisi hakkında savcılığa gönderilen ihbar mektubunda 'Hasan Atilla Uğur, 2003 ve 2004 Sarıkız ile Ayışığı Darbe Planlarında kilit rol oynuyordu. Jandarma Genel Komutanlığı'nda dinlemeden sorumlu komutandır. MGK Genel sekreteri Tuncer Kılıç Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur ve Aytaç Yalman arasında ortak irtibatı sağlıyordu.' şeklinde suçlama yapıldığını hatırlatan Kılınç, Atilla Uğur'u tanımadığını söyledi. Sanık Kılınç, sözlerine şöyle devam etti: "Şayet Eruygur ve Yalman ile bir konuda konuşmam gerekirse kendileriyle öğrencilik yıllarımdan bu yana olan meslektaşlığım nedeniyle bir aracı kullanmam bahis konusu olamaz. Onlar için de durum aynıdır." Kılınç, ihbar mektubunda sıralanan darbe planlarının isimlerini de medyadan duymuşluğu dışında hiçbir bilgisi olmadığını öne sürdü.

    Dava sanıklarından Mustafa Balbay'a ait olduğu belirtilen günlüğün bazı bölümlerinde kendi adının da geçtiğini belirten Kılınç, "Güncel olaylar hakkındaki görüşlerimi almaya yönelik herhangi bir gazeteci ile yapılan bu tür görüşmeler MGK Genel Sekreterliği'nin doğası kapsamındadır. Bu görüşmelerin ne örgütsel yanı vardır ne de bunların örgütsel bağlantı olarak değerlendirilmesi uygundur." ifadesini kullandı. Hepsinden önemlisinin, kişinin kendi vicdanına olan sorumluluğu olduğunu belirten Kılınç, "Tuncer Kılıç olarak burada konu edilen ne yasa dışı olarak nitelenebilecek örgütün üyesiyim ne de idarecisiyim. Herhangi bir örgütün ne üyesi ne de sempatizanıyım." iddiasında bulundu. Cumhuriyet Çalışma Grubunun ne olduğunu da bilmediğini belirten Kılınç, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) böyle bir grubun biriminde olup olmadığını da bilemediğini iddia etti.

    Hiç kimsenin ve hiçbir otoritenin de kendisini yasa dışı olabilecek bir konuda faaliyet göstermesi konusunda yönlendiremeyeceğini savunan Kılınç, "43 yıl emir komuta altında görev yaptıktan sonra 2003 yılında emekli oldum. Yasa dışı hiçbir düşünce ve eylemin sahibi değilim. Her zaman ulusal birlik ve bütünlükten, tam bağımsızlık ilkesinden, demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, laiklikten ve çağdaşlıktan taviz verilmemesinden yana oldum." diye konuştu.

    Sanık Kılınç'ın savunmasına ara vermesini isteyen Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmayı 23 Şubat'a erteledi.




    Tuncer Kılınç, suçlamaları reddetti Yorumları