Hatay´da eğitime yağmur engeli   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 02-21-2012 (22:15)   Son Mesaj: 02-21-2012 (22:15)    Cevap: 0    Gösterim: 392  

    02-21-2012

    Hatay´da eğitime yağmur engeli

    Hatay´da eğitime yağmur engeli
    Hatay´da eğitime yağmur engeli

    Hatay'da etkili olan yağış ve Asi Nehri'nin taşması sonucu su altında kalan Reyhanlı ilçesine bağlı Karacanlık köyünde eğitime 2 gün süreyle ara verildi.

    Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede etkili olan yağışların ardından Asi Nehri kıyısındaki Karacanlık, Varışlı ve Kumtepe köylerinde bulunan çok sayıda evde hasar oluştuğunu, binlerce dönümlük tarım arazisinin de su altında kaldığını belirtti.

    Evleri ve tarım arazileri su altında kalan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için köylerde çalışma yaptıklarını vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

    ''İlçemizde etkili olan yağış, beraberinde Asi Nehri'nin taşmasına neden oldu. Taşkın sonucu da nehrin kıyısındaki köylerimizde hasar oluştu. Bu köylerimizden Karacanlık ve Kumtepe'de yaşayan öğrencilerin eğitim gördüğü Karacanlık Köyü İlköğretim Okulunda, eğitime 2 gün süreyle ara verilmesini kararlaştırdık. Okulumuzda ciddi bir hasar söz konusu olmasa da evleri su altında kalan öğrencilerimizin can güvenliği için böyle bir karar aldık. Okulumuzda cuma gününe kadar eğitim verilmeyecek.''

    Güler, Kumtepe Köyü İlköğretim Okulunun önceki haftalarda yaşanan sel felaketinde hasara uğradığına değinerek, Kumtepe köyündeki öğrencilerin de Karacanlık Köyü İlköğretim Okulunda eğitimlerine devam ettiğini söyledi.




    Hatay´da eğitime yağmur engeli Yorumları