Hatay havaalanı yine suya gömüldü   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 02-21-2012 (12:41)   Son Mesaj: 02-21-2012 (12:41)    Cevap: 0    Gösterim: 377  

    02-21-2012

    Hatay havaalanı yine suya gömüldü

    Hatay havaalanı yine suya gömüldü
    Hatay havaalanı yine suya gömüldü

    Hatay Havaalanı Suriye'nin Asi Nehri üzerindeki Zeyzum Barajının kapaklarını açması ve etkili yağmur sebebiyle tamamen sular altında kaldı.

    Hatay genelinde iki gündür güneş kendini gösterse de Suriyenin baraj kapaklarını açması sebebiyle taşan Asi Nehrinden gelen taşkın suları Amik Ovasını tamamen sular altında bıraktı. Amik Ovası göl aynasına kurulan Hatay Havaalanı da yükselen su seviyesi yüzünden tamamen suya gömüldü.

    Yağışların ilk başladığı günlerde Havaalanının apron ve pistinde 3 metreye yakın su birikmiş DSİ ekipleri bu suyun tahliye edilebilmesi için çalışmalarını hızlandırmıştı. Son olarak 19 Şubat tarihinde Hava trafiğine açılması beklenen havaalanı, Zeyzum ve Tahtaköprü Barajının kapaklarının açılması sebebiyle tamamen sular altında kaldığı için hava trafiğine 26 Şubat tarihine kadar kapatıldı.

    Sabah saatlerinde yükselen su Hatay Havaalanının otoprak kısmında 55 santim olarak ölçüldü. Terminal binası içerinde kalan personel kayıklar ve traktörlerle tahliye edildi.




    Hatay havaalanı yine suya gömüldü Yorumları