Üç ilde 653 köy yolu ulaşıma kapandı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 02-21-2012 (12:43)   Son Mesaj: 02-21-2012 (12:43)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    02-21-2012

    Üç ilde 653 köy yolu ulaşıma kapandı

    Üç ilde 653 köy yolu ulaşıma kapandı
    Üç ilde 653 köy yolu ulaşıma kapandı

    Sivas, Malatya ve Tunceli'de toplam 653 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu açıklandı.

    Sivas Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle 27'si merkeze bağlı 411 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

    Belde ve ilçeler arasında ulaşımı sağlayan bazı il yolları da ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

    Bu arada olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 köyün de haberleşme sisteminde arıza meydana geldiği, 3 yerleşim biriminde elektrik kesintisi yaşandığı kaydedildi.

    Öte yandan soğuk havanın etkili olduğu Sivas'ta en düşük sıcaklığın eksi 20, en yüksek sıcaklığın ise eksi 6 olarak beklendiği açıklandı. Soğuk hava nedeniyle bazı sürücüler sabah saatlerinde araçlarını çalıştıramazken, çatılarda da büyük buz sarkıtları oluştuğu gözlendi.

    Malatya

    Malatya'da da 151 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

    İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle 4'ü merkeze bağlı olmak üzere 151 köyün yolunda ulaşım sağlanamıyor.

    Karla mücadele ekipleri, köy yollarını açmak için çalışmasını sürdürüyor.

    Tunceli

    Tunceli'de ise 91 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

    İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, il genelinde bir süre önce etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde 9, ilçelerde ise 82 olmak üzere toplam 91 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.

    Şimşek, 7 karla mücadele ekibinin soğuk hava ve tipiye rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade ederek, ''Ekiplerimiz, öncelikli olarak hasta veya herhangi bir acil durum bildirine köyler, grup köy yolları olmak üzere karla mücadele çalışması yapıyor'' dedi.

    Şimşek, kar nedeniyle kapanan 91 köy yolunu, herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda planlama dahilinde iki gün içinde açmayı hedeflediklerini kaydetti.




    Üç ilde 653 köy yolu ulaşıma kapandı Yorumları