Başkentliler otobüs desenlerini anketle belirledi   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-21-2012 (11:21)   Son Mesaj: 02-21-2012 (11:21)    Cevap: 0    Gösterim: 448  

    02-21-2012

    Başkentliler otobüs desenlerini anketle belirledi

    Başkentliler otobüs desenlerini anketle belirledi
    Başkentliler otobüs desenlerini anketle belirledi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yeni körüklü otobüslerin dış dizaynı için düzenlediği ödüllü anket sonuçlandı.

    33 bin 22 Başkentlinin katıldığı ankette oy kullananların yüzde 33"ünü oluşturan 10 bin 764 kişi, üzerinde yaprak motifi olan otobüs dizaynını seçti. 8 ayrı otobüs dizaynından, 5 numaralı, üzerinde yaprak motifleri olan otobüs dizaynını tercih eden Başkentliler arasında yapılan çekilişte 1000 kişi 60"ar binişlik EGO kartı kazandı. Büyükşehir Belediyesi"nin www.ankara.bel.tr isimli internet adresinde adları yayınlanan talihliler, hediye kartlarını Belediye Hizmet Binası"nın zemin katındaki Halkla İlişkiler Bankosu"ndan alabilecek.

    Büyükşehir Belediyesi"nin şehir içi toplu taşım filosuna katacağı 250 körüklü otobüsün dış dizaynını vatandaşlara sorduğu ödüllü anket Başkentlilerden büyük ilgi gördü. Kısa sürede 33 bini aşkın kişi yeni otobüsleri nasıl görmek istedikleri noktasında tercihlerini belirtti.

    Büyükşehir Belediyesi"nin, Gençlik Parkı önündeki özel anket TIR"ı ile Kızılay Metro İstasyonu Anket Merkezi, Sıhhiye Mavi Masa, Batıkent Metro İstasyonu ve www.ankara.bel.tr internet adresinden düzenlediği ankete 4 gün süresince toplam 33 bin 22 kişi katıldı. Katılımcıların 3"te 1"i ise üzerinde yaprak motifli otobüs dizaynını tercih etti.

    Dünyanın en temiz ve çevreci araç filosuna sahip olan Büyükşehir Belediyesi, otobüs filosunu güçlendirmek amacıyla 250 körüklü otobüs daha aldı. Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"in de katıldığı törenle alım sözleşmeleri imzalanan 18 metre uzunluğunda, körüklü, doğalgazlı, engelli platformlu ve klimalı, otobüslerin dizaynı 8 ayrı modelle vatandaşlara soruldu. TC Kimlik numaraları ile başvuru yapılan ve 4 gün süren oylamanın tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu"nda Hukuk Müşavirliği yetkililerinin gözetiminde yapılan çekilişe EGO Otobüs Daire Başkanı Dursun Aslan, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Ümit Uzun, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı"nın öğretmen atamalarında kullanılan bilgisayar kurası sonucu belirlenen 1000 asil, 250 yedek talihlinin isim listeleri www.ankara.bel.tr adresinden duyuruldu.




    Başkentliler otobüs desenlerini anketle belirledi Yorumları