Çocuklar üzülmesin diye görevini uzattı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-17-2012 (12:14)   Son Mesaj: 02-17-2012 (12:14)    Cevap: 0    Gösterim: 502  

    02-17-2012

    Çocuklar üzülmesin diye görevini uzattı

    Çocuklar üzülmesin diye görevini uzattı
    Çocuklar üzülmesin diye görevini uzattı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde kurduğu ''Uludere Müzik Vadisi Grubu''ndaki 35 çocuğun, başka bir kente atanmasından dolayı üzüldüğünü gören polis memuru Erhan Bucak, Uludere'deki görevini bir yıl uzattı.

    Uludere Kaymakam Naif Yavuz'un girişimi sonucu bir süre önce İlçe Emniyet Amirliğinin geliştirdiği ''Uludere Müzik Vadisi Grubu'' projesi kapsamında, 35 çocuğa müzik eğitimi veren Polis Erhan Bucak'ın çocuklarla kurduğu sevgi bağı büyük takdir topluyor.

    Çocukların eğitimi için lojmandaki evinin bir odasını müzik aletleriyle donatarak adeta stüdyoya dönüştüren Bucak, izinli günlerinde çocuklarla çalışma yapıyor. Bu çalışma kapsamda ''Uludere Müzik Vadisi Grubu''nun bir süre önce Kazım Koyuncu anısına seslendirdiği şarkıya çektiği ve büyük beğeni toplayan klip, birçok internet sitesinde izlenme rekoru kırdı.

    Bucak, iki yıllık görev süresinin ardından başka kente atanınca, çocuklar büyük üzüntü yaşadı. Bunun üzerine eşi Hatun Bucak ile yaşananları değerlendiren Bucak, görev süresini bir yıl daha uzatmaya karar verdi.

    Bucak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grubun, Van'daki depremin ardından ilçeye yerleşen 50 depremzede aile yararına düzenlenen ''Van İçin El Ele'' programında sahne aldığını söyledi. Bucak, bu programda tayininin çıktığını öğrenen çocukların ağlamaya başladığını anlattı.

    Erhan Bucak, çocukların ağlamasının kendisini de çok duygulandırdığını belirterek, ''Tayinimin olduğumu öğrenince hep birlikte ağladılar, ben de onlarla ağlamaya başladım. Gece evime döndüğümde sabaha kadar uyuyamadım. Eşimle konuşup, Uludere'deki görev süremi bir yıl uzatamaya karar verdim. Görevimi uzattığımı öğrenince çok sevindiler. Onları sevindirdiğim için ben de mutluyum'' dedi.

    -''Herkes tayin olmak isterken, o süreyi 1 yıl daha uzattı''-

    Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, bir süre önce Uludere Kaymakamlığının, Van'daki depremin ardından ilçeye yerleşen 50 depremzede aile yararına düzenlediği ''Van İçin El Ele'' programında sahne alan ''Uludere Müzik Vadisi Grubu'' üyesi çocukların seslendirdiği şarkı ve türkülerin, büyük beğeni topladığını söyledi.

    Yavuz, burada yaptığı konuşmada, gruba eğitim veren polis memuru Erhan Bucak'ın başka bir ile tayin olduğunu söylediğini ifade ederek, ''Bu haberi öğrenen çocukların tamamı üzüntüden ağlamaya başladı'' dedi. Kaymakam Yavuz, çocukların ağlamasıyla kendisinin, Bucak'ın ve salondakilerin de gözyaşlarını tutamadığını kaydetti.

    Kaymakam Yavuz, çocukların bu kadar üzüleceğini tahmin etmediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

    ''Onlar ağlamaya başlayınca hepimiz birbirimize sarılıp, ağladık. Herkes tayin olmak isterken, o çocuklar için görevini bir yıl uzattı. Sınırdaki olayda yaşamını yitiren çocuklara çok üzüldüm. Kendi çocuğumla fotoğrafım yok ama o çocuklarla çektirdiğim fotoğraflarım evimde asılı. Uludere Müzik Vadisi Grubu, bu üzücü olayda yaşamını yitirenlerin anısına 'Kardeşlik İçin Çal' klibi hazırlamayı kararlaştırdı. Klibe Ordu, Samsun ve Burdur'daki gençlerimiz de destek verdi, oralarda çekimleri yapılıyor. Türkiye'nin değişik yerlerinden gençlerin katılımıyla hazırlanıyor.''

    -''Herkesin acısı olduğu mesajını vermek istiyoruz''-

    Emniyet Amiri Şükrü Yüksel ise Bucak'ın, Uludereli çocuklarla çok güzel bir diyalog kurduğunu belirterek, şöyle dedi:

    ''Programda 30'u aşkın çocuğun Bucak için ağladığını görünce onlarla kurduğu sevgi bağının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha hissettirdi. Çocuklar üzülmesin diye de görev süresini bir yıl uzattı. Grup, şimdi sınırda yaşanan acı olayla ilgili 'Kardeşlik İçin Çal' projesi geliştirdi. Projeye Uludere'nin dışında başka bölgelerdeki gençler destek veriyor. 5-6 farklı memleketten insanlar bizim bu klibimize katkı sağlıyor. Klip çekimleri devam ediyor, Ortasu ve Gülyazı'da çekim yapılacak. Bu kliple yaşanan acının, sadece bu bölgenin acısı olmadığını, doğusundan batısına kadar herkesin acısı olduğu mesajını vermek istiyoruz. Önemli olan bu klip için batıdan ve doğudan gençlerin bir araya gelmesi ve bu acıyı paylaşmış olmasıdır.''

    -''Gitmesini istemiyoruz''-

    Bucak'ın eğitim verdiği çocuklardan Emine Tung, Uludere Müzik Vadisi Grubu'nda yer aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, ''Erhan ağabeyimizi çok sevdik. Gidecekti ama bizim gitmedi. Gitmesini istemiyoruz. Onun gideceğini öğrendiğimizde hep birlikte ağladık. Uludere'de sadece taş atan çocukların değil, sanata ve sanatçıya önem veren çocukların da olduğunu belirtmek için burada kaldı''dedi.

    Nergiz Altürk ise Erhan Bucak'ı ağabeyleri gibi sevdiklerini ifade ederek, ''Erhan ağabeyimiz bize çok destek oluyor. Bir sorunumuz olduğunda ona danışabiliyoruz. Tayin olduğunu öğrenince çok ağladık, gitmesini istemiyoruz. Bize verdiği emeklerin karşılığını vereceğimizi düşünüyoruz'' diye konuştu.




    Çocuklar üzülmesin diye görevini uzattı Yorumları