İstanbul için kar alarmı başlıyor Haritalı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 02-16-2012 (17:12)   Son Mesaj: 02-16-2012 (17:12)    Cevap: 0    Gösterim: 601  

    02-16-2012

    İstanbul için kar alarmı başlıyor Haritalı

    İstanbul için kar alarmı başlıyor Haritalı
    İstanbul için kar alarmı başlıyor Haritalı

    Yurt geneli yağışlı. Hava sıcaklığı, 3 ila 5 derece azalacak. İstanbul, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak. Kar yarın şiddetlenecek.

    Türkiye bir kez daha şiddetli soğukların etkisine giriyor. Marmara'da ise akşam saatlerinden itibaren kuvvetli karayel ve yoğun kar bekleniyor. Batıda haftanın en soğuk günü cuma olacak. Pazar günü ise güneş çıkacak.

    Yarın Türkiye'nin tamamında hava koşulları yaşamı olumsuz etkileyecek. Ülke genelinde fırtına ve kar var. Doğu Akdeniz'de ise şiddetli yağmur olacak.

    İstanbul'da kar yağışı akşama doğru başlayacak. Bu gece ve yarın sabah şiddetli kar yağışı bekleniyor.

    Gece boyunca fırtınayla birlikte tipi şeklinde yağacak kar İstanbul'u beyaz örtüyle kaplayacağından yarın sabah işe ve okullara gidişlerde sorun yaşanabilir.

    İSTANBUL -4 DERECEYE İNECEK

    Kar yağışı, yarın tüm gün sürecek. Hissedilen sıcaklık -4 dereceye inecek. Anadolu yakası ve Boğaz kardan daha çok etkilenecek.

    Cumartesi günü ise rüzgâr ve kar hafifleyecek. Beylikdüzü-Çatalça tarafında güneş çıkabilir.

    Pazar günü ise İstanbul genelinde güneş görülecek. Ancak güneş ısıtmayacak. Hava yine çok soğuk olacak ve buzlanma yaşanacak.

    Yoğun kar, tipi ve fırtına İstanbul dışında Ankara, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Kastamonu, Kütahya, Çorum'a kadar etkili olacak.

    Karın çok yoğun yağacağı diğer iller ise: Kahramanmaraş, Malatya, Kayseri ve Sivas arası.

    YURT GENELİNDE HAVA

    Türkiye genelinde yağış görülecek. Hava sıcaklığı, ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

    Meteoroloji uzmanları ise vatandaşları, yarın mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları ve araçlarını
    almamaları konusunda uyardı.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların, Şırnak, Siirt, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta, akşam saatlerinden itibaren Marmara ile Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetlice (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

    -KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

    Yağışların Şırnak, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli kar, Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

    -BUZLANMA VE DON UYARISI-

    İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

    -ÇIĞ UYARISI-

    Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

    İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı. Yağışların akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar; akşam saatlerinden sonra kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. (6)

    İBB: İSTANBUL BU AKŞAM KARLI HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK, ÖZELLİKLE ANADOLU YAKASI ETKİLENECEK

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), İstanbul"un bu akşamdan itibaren karlı havanın etkisine gireceği konusunda uyarıda bulunarak, akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının Cuma günü de devam edeceğini, özellikle kar yağışının Anadolu yakasında etkili olacağını bildirdi.

    İBB, İstanbul"da kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, İstanbul"un bu akşamdan itibaren karlı havanın etkisine gireceğine dikkat çeken İBB, hava tahminlerine göre akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının Cuma günü de devam edeceğini, kar yağışının özellikle Anadolu yakasında etkili olacağı tahmin edildiğini vurguladı.Açıklamaya göre Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri akşam saatlerinden itibaren bölgelerinde konuşlanacak. Gerekli durumlarda tuzlama çalışması yapacak. Kar yağışı süresince AKOM"dan yönetilecek çalışmalara 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel katılacak.

    ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerinden itibaren kar yağışına dönüşmesi ve kar yağışının gece saatlerinden sonra etkisini arttırması bekleniyor. (3)

    İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, gece saatlerinde karla karışık yağmura dönüşeceği tahmin ediliyor. Rüzgar akşam saatlerinden sonra kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. (11)

    ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (14)

    ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (14)

    SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde yağmur ve sağanak yağışlı (9)

    ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı (0)

    VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (3)

    DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu (8)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar akşam saatlerinden sonra kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

    EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege, Manisa ve Denizli çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayıp gece saatlerinde Muğla dışında bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar Kıyı Ege'de akşam saatlerinden sonra kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

    AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklarla görülecek olan yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

    İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin batısı (Ankara, Eskişehir, Konya) ile zamanla bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerinde ve zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklarla görülecek olan yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde bölgenin batısının karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine kadar Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

    VAN KAR YAĞIŞLI OLACAK

    Van"da aralıklı kar yağışı bekleniyor.

    Devlet Meteoroloji İşleri"nden alınan bilgiye göre, Van bugün parçalı, çok bulutlu olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

    Van gündüz 3, gece eksi 1 derece olacak.




    İstanbul için kar alarmı başlıyor Haritalı Yorumları