Anter Anter´in giriş yasağı kaldırıldı   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 02-16-2012 (17:08)   Son Mesaj: 02-16-2012 (17:08)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    02-16-2012

    Anter Anter´in giriş yasağı kaldırıldı

    Anter Anter´in giriş yasağı kaldırıldı
    Anter Anter´in giriş yasağı kaldırıldı

    1992'de faili cinayete kurban giden kürt gazeteci yazar Musa Anter 'in oğlu Anter Anter'in Türkiye'ye giriş yasağı kaldırıldı.

    Yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter'in Türkiye'ye giriş yasağı kaldırıldı. Anter, ''Çok rahatladım, acayip duygular içerisindeyim. Bundan sonra inşallah böyle yasaklar kimsenin başına gelmez'' dedi.

    AA muhabirinin telefonla görüştüğü Anter Anter, bir süre önce Türk vatandaşlığına yeniden geçmek için Ankara Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'ne başvuru yaptığını hatırlattı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel izniyle bir aylığına Türkiye'ye geldiğini, bugün İsviçre'ye dönmek için geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ''Türkiye'ye giriş yasağının kaldırıldığını'' öğrendiğini belirten Anter, bu kararın kendisini sevindirdiğini söyledi.

    Anter, yurt dışında Türkiye'ye giriş yasağı olan çok sayıda kişinin bulunduğunu ifade eden Anter, ''Böyle olması lazımdı, yasak olmaması lazımdı. Çok rahatladım, acayip duygular yaşıyorum. Bundan sonra inşallah böyle yasaklar kimsenin başına gelmez. Benim gibi on binlerce insan var. Ben bunun propagandasını yapacağım. Eğer beraber yaşamak istiyorsak, beraberce yaşamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız'' diye konuştu.

    Anter Anter, kararın benzer durumdakiler için emsal olacağını, herkesin kendi vatanında yaşama şansının olması gerektiğini dile getirerek, yurt dışında yaşarken Türkiye'ye gelememenin kötü bir durum olduğunu söyledi. Anter, ''Bunu ancak yaşayan bilir. Bu konuda elimden gelen her şeyi yapacağım. Emin olun dışarıda yaşayan insanların hiçbir şekilde bu memleketi parçalamaya niyetleri yok. Onlar da bu memleketi sizin ve benim sevdiğim kadar seviyorlar. Beraber yaşamak mecburiyetindeyiz. Bu mecburiyet artık bize farz oldu. Bu sevinci ailemle paylaşacağım, İsveç'teki evimizde ailemle bir kutlama yapacağız. Darısı benim durumumdaki herkesin başına'' dedi.

    Anter, Türk vatandaşlığına yeniden geçmek için Ankara Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'ne yaptığı başvurusunda 4 yaşındaki oğlunun da Türk vatandaşlığının verilmesi yönünde talebin yer aldığını bildirdi.

    -''Dosya bakanlığa sunuldu''

    Türk vatandaşlığına geçmek için Anter Anter adına Ankara Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne başvuru yapan Anter'in Basın Danışmanı Adnan Yüce ise dosyasının İçişleri Bakanlığı'na havale edildiğini belirterek, dosyanın bakanlık onayının ardından Bakanlar Kurulu'na sunulacağını kaydetti.

    1972 yılında Türk vatandaşlığından çıkarılan ve 21 yıl önce hakkında verilen ''Türkiye'ye giriş yasağı'' nedeniyle yurda gelemeyen Anter Anter, yaklaşık 20 gün önce bir aylık özel izinle geldiği Türkiye'de, Nusaybin'e bağlı Akarsu beldesindeki evlerinin avlusunda 1992 yılında öldürülen babası Musa Anter'in mezarını ilk kez ziyaret etmişti.




    Anter Anter´in giriş yasağı kaldırıldı Yorumları