Başbuğ, Büyükanıt ve Kalyoncu tanık   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 02-15-2012 (22:39)   Son Mesaj: 02-15-2012 (22:39)    Cevap: 0    Gösterim: 395  

    02-15-2012

    Başbuğ, Büyükanıt ve Kalyoncu tanık

    Başbuğ, Büyükanıt ve Kalyoncu tanık
    Başbuğ, Büyükanıt ve Kalyoncu tanık

    Balyoz Davası'nda eski Genel Kurmay başkanlarından İlker Başbuğ, Yaşar Büyükanıt ve Jandarma Genel Komutanı Kalyoncu'nun tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

    ''Balyoz Planı'' davasına bakan mahkeme heyeti, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, eski Genelkurmay Başkanları emekli orgeneraller Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ'un tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.

    İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada mahkeme heyeti tarafından alınan ara kararlar açıklandı.

    Buna göre mahkeme heyeti, 5-7 Mart 2003 tarihinde 1. Ordu Komutanlığında düzenlenen dava konusu plan seminerine ilişkin düzenlenen Genelkurmay Bakanlığı sonuç raporunda imzaları bulunan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve emekli Korgeneral Köksal Karabay'ın tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.

    Bu kişilerin belirlenecek günde duruşmada hazır edilmeleri için kolluk kuvvetlerine yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, Ocak 2003 tarihli mesaj formunda imzaları bulunan Tuğgeneral Levent Gözkaya ve ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davası kapsamında tutuklu olan emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da tanık olarak dinlenilmesine hükmetti.

    Belirlenecek günde Gözkaya'nın duruşmada hazır edilmesi için kolluk kuvvetlerine yazı yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, Başbuğ'un hazır edilmesi için de Silivri 5 No'lu Cezaevine yazı yazılmasını da kararlaştırdı.




    Başbuğ, Büyükanıt ve Kalyoncu tanık Yorumları