Baluken: Saldırı tüm özgürlüğe yöneliktir   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 02-06-2012 (14:40)   Son Mesaj: 02-06-2012 (14:40)    Cevap: 0    Gösterim: 365  

    02-06-2012

    Baluken: Saldırı tüm özgürlüğe yöneliktir

    Baluken: Saldırı tüm özgürlüğe yöneliktir
    Baluken: Saldırı tüm özgürlüğe yöneliktir

    BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, dün Batman'da gerçekleştirilen silahlı saldırının; özelde Batman halkına, genelde ise tüm özgürlük ve demokrasi yanlılarına yönelik gerçekleştirildiğini söyledi.

    Baluken, düzenlediği basın toplantısında, dün akşam 20.30 saatlerinde 3 kişi tarafından Batman Belediye binası ve BDP İl başkanlığı binasına silahlı saldırı yapıldığını anımsattı.

    Bu saldırı esnasında Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve parti yöneticilerinin de belediye binasında bulunduğunu belirten Baluken, ''Altyapısı hazırlanan ve planlı bir şeklide gerçekleştirilen bu saldırı sadece BDP'ye yönelik değil; özelde Batman halkına genelde ise tüm özgürlük ve demokrasi yanlılarına yönelik gerçekleştirilmiştir'' dedi.

    Olaylardan sonra Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamanın ''saldırıya meşru zemin hazırlama, saldırganlara yasal bir kılıf bulma girişimi'' olduğunu öne süren Baluken, saldırıyı esefle kınadıklarını belirtti.




    Baluken: Saldırı tüm özgürlüğe yöneliktir Yorumları