Suriye Başkonsolosluğu önünde protesto   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 02-06-2012 (14:43)   Son Mesaj: 02-06-2012 (14:43)    Cevap: 0    Gösterim: 374  

    02-06-2012

    Suriye Başkonsolosluğu önünde protesto

    Suriye Başkonsolosluğu önünde protesto
    Suriye Başkonsolosluğu önünde protesto

    Suriye’de yaşanan olaylar, Suriye’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

    İstanbul"da yaşayan bir grup Suriyeli, Hama ve Humus"ta yaşanan katliamları protesto etmek için öğle saatlerinde Nişantaşı"nda bulunan Suriye"nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. Gösteri öncesi çevik kuvvet ekipleri konsolosluk önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

    Konsolosluk binası karşısında toplanan Suriyeli muhalifler, çıkan olaylarda hayatlarını kaybedenler için Fatiha okuyarak eyleme başladı. Grup uzun süre Beşar Esad aleyhinde Türkçe ve Arapça sloganlar attı.

    Grup adına bir açıklama yapan Ragıp Ragıpoğlu, önceki gün 4 arkadaşı ile beraber konsolosluk önündeki protesto gösterisi sırasında gözaltına alındıklarını belirterek, kendisinin serbest bırakıldığını ancak diğer arkadaşlarının hala emniyette tutulduğun söyledi. Ragıpoğlu, arkadaşlarının serbest bırakılacağı sözü verilmesine rağmen hala gözaltında tutulduğunu savunarak, arkadaşları serbest bırakılıncaya kadar buradaki eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

    Grubun eylemi sürüyor.




    Suriye Başkonsolosluğu önünde protesto Yorumları