Suriye´deki olaylara İzmir´de protesto   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 02-06-2012 (09:33)   Son Mesaj: 02-06-2012 (09:33)    Cevap: 0    Gösterim: 416  

    02-06-2012

    Suriye´deki olaylara İzmir´de protesto

    Suriye´deki olaylara İzmir´de protesto
    Suriye´deki olaylara İzmir´de protesto

    Suriye’de Esed rejiminin halka yönelik gerçekleştirdiği kanlı saldırılar, İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) tarafından Konak Meydanı'nda protesto edildi.

    Hayatını kaybeden Müslüman Suriyeliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi. "Beşşar öldürüyor, dünya seyrediyor", "Katil Beşşar Esed, sonun Mübarek olsun" yazılı pankart ve dövizler taşıyan grup, sloganlarla Esed yönetimini protesto etti.

    Platform adına basın açıklamasını okuyan Özgür-Der İzmir Şube Başkanı Nurcan Büyük, Suriye yönetiminin halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamlarla emperyalist güçlerin müdahalesine zemin hazırladığını söyledi. İslam coğrafyasını saran adalet ve özgürlük taleplerinin Tunus"ta başladığını, Mısır, Libya, Bahreyn, Yemen ve Suriye ile devam ettiğini hatırlatan Büyük, İslam coğrafyasını yıllardır yöneten diktatör yönetimlerin tahtlarının sallanmaya başladığını ifade etti. Ortadoğu"da yükselen direniş ve değişim azminin Suriye"de de yankılanması karşısında paniğe kapılan Esed diktatörlüğünün tank ve toplarla talepleri bastırmaya çalıştığını kaydeden Büyük, "Suriye"nin muhtelif şehirlerinden her gün yeni katliam haberleri geliyor. Bilhassa Cuma ve cenaze namazları sonrasında düzenlenen protesto gösterileri kanlı bir biçimde bastırılmaya çalışılıyor. Suriye rejimi en kanlı eylemlerinden birini de geçtiğimiz gece Humus'ta gerçekleştirdi" dedi. Büyük, Esed rejiminin katliamlarına dur demek ve Suriye halkının direnişine destek vermek amacıyla toplandıklarını da belirtti. Suriye yönetimini protesto amacıyla düzenlenen basın açıklamasına, Çağrı-Der, Diyanet-Sen, Ensar Vakfı, Hayat-Der, İMHAD, İnsan-Der, İz-Der, İzmir Uluslar Arası Öğrenci Derneği, İZYAD, KİMHAD, Kuba-Der, Mazlum-Der İzmir Şubesi, MMG, Özgün-Der, Özgür-Der İzmir Şubesi, Ümitvar-Der gibi sivil toplum örgütleri destek verdi.




    Suriye´deki olaylara İzmir´de protesto Yorumları