Resmi yazışmalar yüzünden defnedilemiyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 07-05-2011 (04:21)   Son Mesaj: 07-05-2011 (04:21)    Cevap: 0    Gösterim: 653  

    07-05-2011

    Resmi yazışmalar yüzünden defnedilemiyor

    Resmi yazışmalar yüzünden defnedilemiyor


    Yaklaşık 20 yıldır Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yaşayan ve 2 gün önce evinde ölü olarak bulunan Alman uyruklu yaşlı adamın cenazesi, resmi yazışmaların tamamlanamaması sebebiyle bir türlü defnedilemedi.

    Lapseki ilçesine 20 yıl önce yerleşen ve Çanakkale'yi sevmesi sebebiyle de ölmesi halinde bulunduğu ilçede gömülmesini vasiyet eden Alman uyruklu Wilfried Thedor Günther (70), 2 gün önce evinde ölü olarak bulunmuştu. Yıllardır kanser hastalığı tedavisi gördüğü öğrenilen yaşlı adamın ölüm haberinin ardından yetkililer, defin işlemi için çalışma başlattı.

    Vasiyeti olmasına rağmen resmi bir belgenin bulunmaması sebebiyle yetkililer, cenazenin defni için bir işlem yapamadı. Bunun üzerine cenaze, Lapseki Belediyesi'ne ait garajda soğutuculu cenaze aracının içinde 2 gün beklemek zorunda kaldı. Konsoloslukla yapılan yazışmaların uzaması üzerine devreye giren Lapseki Belediyesi, soğutuculu aracın içindeki cenazenin daha uzun sürede burada kalamayacağını belirterek, durumu ilgili birimlere bildirdi. Bunun üzerine devreye giren savcılık, cenazenin Çanakkale morguna kaldırılmasını karar verdi. Akşam saatlerinde Lapseki Belediyesi'ne ait araçla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne getirilen Alman uyruklu Wilfried Thedor Günther'in (70) cesedi morga konuldu.

    Alman vatandaşı Wilfried'in cenazesinin resmi yazışmalar tamamlanana kadar burada bekletileceği, sahip çıkılmaması halinde ise il merkezindeki kimsesizler mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

    İHA




    Resmi yazışmalar yüzünden defnedilemiyor Yorumları