Kütahya'da taburcular yeniden hastanede   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 06-17-2011 (22:53)   Son Mesaj: 06-17-2011 (22:53)    Cevap: 0    Gösterim: 692  

    06-17-2011

    Kütahya'da taburcular yeniden hastanede

    Kütahya'da taburcular yeniden hastanede


    Kütahya'da içme suyundan zehirlenerek tedavi altına alındıktan sonra bugün öğle saatlerinde taburcu olan bir kişi tekrar tedavi altına alındı.

    112 Acil Servis Ekiplerinin Aliköy Beldesinden alarak Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilen 37 yaşındaki Kemal Sert'in durumunun ağır olduğu da edinilen bilgiler arasında.

    7 Mayıs'da Gümüş Köy yakınlarında bulunan Eti Gümüş A.Ş'ye ait atık siyanürlü su barajında meydana gelen göçüğün ardından fabrikaya 4 Km uzaklıkta bulunan Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Aliköy Beldesi Dulkadir Mahallesinde içme suyuna siyanürlü su karıştığı iddiası ile iki gün önce tedavi altına alınıp bugün öğle saatlerinde taburcu edilen Kemal Korkmaz (37) halsizlik, miğde bulantısı, başdönmesi ve yüksek ateş belirtileri ile tekrar tedavi altına alındı.

    Korkmaz'in fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını öğrenen yakını, "Sağlık Bakanlığı yalanlıyor yok bişey diye. Gelip ne yapıyorsunuz demiyorlar. İlla ölelim mi? İçeriye bizi almıyorlar sağlık durumunu bilmiyoruz. İki gün önce tedavi altındaydı bişey yok diye taburcu edildi şimdi tekrar tedavi altına alındı. Azından kan geldi miğde bulantısı ve baş dönmesi ile buraya getirdiler." ifadesini kullandı.

    Olayın duyulmasının ardından çok sayıda Dulkadir Mahallesi sakini hastaneye geldi. Aynı mahallede yaşayan ve içme suyundan etkilenerek tedavi altına alınan Emine Sözer (28) de hastaneye gelenler arasındaydı. Sert, "Saat 2'de taburcu oldu tekrar ağırlaştı. İyi olmadan çıkarttılar hastaneden. Bize kim yardımcı olacak." dedi.

    DUYUN BİZİ ARTIK

    Mahallenin içme suyuna siyanür karıştığı iddiası ile tedavi altına alınıp taburcu edilen Emine Sert; "Sağlık Bakanı konuşmuş bişey yok diye. Gelsin bizi burada görsün. Biz evimizde bir bardak çay içemiyoruz. Başbakan da, Sağlık Bakanı da gelsin görsün halimizi. Tedavi olup çıktım çıkalı başım dönüyor. Yalan söylüyorlar siyanür yok diye. Ellerimiz ayaklarımız titriyor. Hepimiz perişanız. Duyun bizi artık. Sağlık Bakanı nasıl olurda siyanür yok diye konuşur. Selsin halimizi hatrımızı sorsunda öyle konuşsun. Hastane de mi satın alındı? Bize iyiler siyanür yok denmesin. Başbakanımız televizyondan bile geçmiş olsun denmedi." ifadesini kullandı.

    Aynı belirtilerle hastaneye kaldırılan Leyla Sert, Mehmet Sözer, Emeti Sözer ve Emine Sözer, Veli Özer, Fatih Özer ile Muzaffer Sözer isimli vatandaşlar Evliyta Çelebi Devet Hastanesinde muşaide altına alınmış, yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilmiş, 1 inek, 2 koyun, 7 ördek ve 8 civciv telef olmuştu.




    Kütahya'da taburcular yeniden hastanede Yorumları