Hopa gözaltılarında 18 kişi savcılıkta   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 06-17-2011 (15:43)   Son Mesaj: 06-17-2011 (15:43)    Cevap: 0    Gösterim: 650  

    06-17-2011

    Hopa gözaltılarında 18 kişi savcılıkta

    Hopa gözaltılarında 18 kişi savcılıkta


    Artvin'in Hopa ilçesinde, AK Parti mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olayları protesto için Ankara'da yapılan gösteri nedeniyle gözaltına alınan 18 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

    Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye getirilen 18 kişi, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcısına ifade veriyor.

    Şüphelilerin, Emniyette susma hakkını kullandığı öğrenildi.

    Öte yandan, Halkevleri üyeleri, gözaltıları adliye önünde protesto etti.

    Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, Halkevlerinin 79 yıllık köklü bir örgüt olduğunu ifade ederek, ''Terör örgütü değil, hak mücadeleleri örgütüyüz'' dedi.

    Birol, gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramalar sonucunda, Halkevlerinin yasal bazı yayınları ile bilgisayar klavyelerine delil olarak el konulmasını da eleştirdi.

    Birol'un ardından söz alan 2 Halkevleri üyesi de savcılığın haklarında yakalama emri çıkarttığını ifade ederek, hiçbir yere kaçmadıklarını söyledi.

    Bu kişiler, daha sonra avukatlarıyla birlikte soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının yanına gitmek üzere adliyeye girdi.





    Hopa gözaltılarında 18 kişi savcılıkta Yorumları