Bakan Çelik, Sarkozy’ye 'şımarık' dedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-25-2011 (22:38)   Son Mesaj: 03-25-2011 (22:38)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    03-25-2011

    Bakan Çelik, Sarkozy’ye 'şımarık' dedi

    Bakan Çelik, Sarkozy’ye 'şımarık' dedi


    Devlet Bakanı Faruk Çelik, Fransa'nın Libya’ya ilk bombayı atmasını değerlendirirken Cumhurbaşkanı Sarkozy için 'şımarık' ifadesini kullandı.

    Ankara"dan İnegöl"e gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik, İnegöl Alanyurt Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Yunus Emre Kapalı Spor Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirdi.

    Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çelik, Fransa"nın Libya konusunda Cumhurbaşkanı Sarkozy"nin şımarıkça davrandığını söyledi. Çelik, yersiz davranışları karşısında Türkiye'nin onurlu ve şahsiyetli duruş sergilediğini ifade etti. Çelik, diğer ülkelerin de bu duruşa dönük sağlıklı bakışları neticesinde keyfi müdahale sürecini geride bırakma imkanı doğduğunu sözlerine ekledi.
    Türkiye'nin Libya üzerinde hassas durduğunu da belirten Çelik, "Umuyoruz ki Libya'da kan akışı engellenmiş olacak." dedi.
    Devlet Bakanı Faruk Çelik, CHP"den aday adaylığını açıklayan Adana Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve Ergenekon davasında tutuklu bulunan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan"ın adaylığı için sürecin önemli olduğunu söyledi. Çelik, "Darbelerin ve teşebbüslerinin yaşandığını herkes biliyor. Bu çerçevede bakarsanız Türkiye bir dönemi kapatıyor, yargı bu işi sonuçlandırma aşamasında. Biz kimseyi suçlu adletmiyoruz, ama on binlerce aday varken bir şaibeyi oluşturacak adayların yer almaması daha isabetli olur. Halkımız da adaylar açısından bu hassasiyeti gösterir diye düşünüyorum. Türkiye üç beş kişiye mahkum değil, çok daha nitelikli, sorunsuz bir şekilde adaylarla seçime gidebilir. Ben şahsen böyle tercih yaparım. Kamuoyu bu tercihlerin notunu 12 Haziran'da verir." diye konuştu.

    Güneydoğu'da yaşanan eylemlerle ilgili ise Çelik, "Seçime gidiyoruz, kimsenin ortamı germesine müsaade etmeyiz. Eylemleri gerçekleştirenler sivil itaatsizlik diye bir kavram üretiyorlar. Onlar halka itaat etmeyi öğrensinler." ifadelerini kullandı.




    Bakan Çelik, Sarkozy’ye 'şımarık' dedi Yorumları