Beşşar Essad İstanbul'da protesto edildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-25-2011 (17:58)   Son Mesaj: 03-25-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 563  

    03-25-2011

    Beşşar Essad İstanbul'da protesto edildi

    Beşşar Essad İstanbul'da protesto edildi


    Mazlumder ve Özgürder başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan bir grup, Teşvikiye Camii'nde kılınan namazın ardından Suriye Konsolosluğu'na yürüdü.

    Cuma namazı sonrası Suriye Konsolosluğu'na yürüyen bir grup, Beşşar Esad yönetimini protesto etti.

    Aralarında Suriyeliler ve kadınların da bulunduğu grup, Beşşar Esad yönetimini protesto etti.

    Grup adına konuşan Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Bir kere daha zalimlere karşı mazlumlardan yana onuruyla özgürlük için ayağa kalkan Kuzey Afrika ve Ortadoğu insanlarının bir acı gerçekliğiyle daha karşınızdayız. Tunus'ta başlayan isyan dalgası bugün itibariyle bütün Arap yönetimlerini sallamaya başladı. Yıkılmaz denilen Tunus ve Mısır diktatörleri yıkıldı.

    Bahreyn, Yemen ve Libya'da isyanın ikinci ayına girildi. Çok sayıda masum insan katledildi, yüzlercesi yaralandı, yüzlercesi tutuklandı. Bu isyan dalgası Suriye'ye de ulaştı. On yıllardır demir yumrukla yönetilen bu rejimler, artık halkları korkutamıyor. Çünkü ellerinden şeref, haysiyet ve ekmekleri alınan bu insanlar artık ölmekten korkmuyorlar. Tusur ve Mısır diktatörleri yolun çıkmaz olduğun görerek görevlerini bıraktılar. Libya, Yemen, Bahreyn ve Suriye'deki diktatörler ise, olanlardan ders almamış ve kendi halklarını katletmeye devam etmekteler" dedi.




    Beşşar Essad İstanbul'da protesto edildi Yorumları