CHP'ye adaylık sürecini camiden başlattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-25-2011 (16:57)   Son Mesaj: 03-25-2011 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 640  

    03-25-2011

    CHP'ye adaylık sürecini camiden başlattı

    CHP'ye adaylık sürecini camiden başlattı


    OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt, CHP'den aday adaylığını cemaatle birlikte sabah namazını kıldıktan sonra camiden başlattı.

    CHP'de aday adaylığı başvuruları sürerken, Prof. Dr. Osman Zümrüt, ilginç bir yöntemle aday adaylık sürecini başlattı. Osman Zümrüt, aday adaylığına, Samsun Büyük Camii'nde kıldığı sabah namazının ardından yaptığı dua sonrası start verdi. Sabah saat 04.30 sıralarında Büyük Camii'ne gelen Prof. Dr. Zümrüt, ilk önce cemaatle, ardından din görevlileriyle selamlaştı. Zümrüt, sabah namazının kılınması, Kur'an-ı Kerim ve vaaz dinlenmesinin ardından camiye en son terk ederek hocalarla vedalaştı. Diğer CHP'liler cami kapısında aday adayı Zümrüt'ü beklerken, selamlayarak yanlarına gidip destekleri için teşekkür etti.

    '308 Şafak Hareketi' olarak adlandırdığı sabah namazıyla başlayan CHP aday adaylık sürecinde, bundan sonra her sabah namazının ardından ilçe merkezi ve ilçelerde parti çalışmalarını sürdüreceğine belirten Prof. Dr. Osman Zümrüt, "Hayırlı uğurlu olsun diye biz Bismillah ile başlıyoruz. Benim ilk okuduğum yazı Kur-an yazısı. Dolayısıyla hayatım ilahiyatçılıkla geçti. Tabii siyaset ikinci hizmet alanı olarak başlıyor. Esas mesleğim ilahiyatçılık. Bu birikimimden partiler ülke ve millet için yararlanabilir" dedi.

    "Bugün normal sabah namazımızı kıldık, ibadetimizi yaptık" diyen Zümrüt, "Tabii din, ayrı siyaset konusu ayrı. İbadethaneler hepimizin. Laiklik ilkesi nedeniyle çok özen göstermeliyiz. Ama bu benim özel ibadetim, bunu gerçekleştirdim. Nasıl 23 Nisan 1920 Büyük Önder Atatürk ve arkadaşları Hacı Bayram'dan kalkarak meclisi kurmuşlarsa, ben de ülkeye hizmet için bir ilke ediniyorum. Benim şahsi olarak çizdiğim yol. Ben bu harekete '308 Şafak Hareketi' diyorum. Aday adaylıkta 308. sıradayım. Yeni bir hizmet anlayışım var. 48 yıl devlete hizmet ettikten sonra şimdide halkıma başka bir alanda hizmet etmek istiyorum" dedi.

    Zümrüt, milletvekili olduğu takdirde canla başla çalışacağını, ilahiyatçı olduğu için iyilikle yarıştığını kaydetti. Partililerle yapılan kahvaltının ardından il binasına geçen Zümrüt, sabah erken saatte partinin kapalı olması nedeniyle, cebinden anahtarı çıkararak parti binasını kendi açtı ve resmi aday adaylık sürecini başlattı.




    CHP'ye adaylık sürecini camiden başlattı Yorumları