Nüfus müdürlüklerine YGS mesaisi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-25-2011 (15:56)   Son Mesaj: 03-25-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 540  

    03-25-2011

    Nüfus müdürlüklerine YGS mesaisi

    Nüfus müdürlüklerine YGS mesaisi


    YGS'nin yapılacağı sınav merkezlerindeki il ve ilçe nüfus müdürlükleri, nüfus cüzdanları ile ilgili sıkıntılardan dolayı sınava katılamayacak adayların mağdur olmaması için yarın açık tutulacak.

    Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) yapılacağı sınav merkezlerindeki il ve ilçe nüfus müdürlükleri, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası ya da fotoğrafı bulunmadığı için sınava katılamayacak adayların mağdur olmaması için yarın açık tutulacak.
    ÖSYM'den yapılan açıklamada, sınavların uygulanmasına ilişkin alınan yeni güvenlik önlemleri uyarınca, sınavlarda adayların ''nüfus cüzdanı'' veya ''pasaportları'' dışında bir kimlik belgesinin özel kimlik belgesi olarak kabul edilmediği hatırlatıldı.

    Ancak bu durumun sınavdan bir gün önce nüfus cüzdanını kaybeden adaylar için sorun oluşturduğunun belirtildiği açıklamada, ''Bu durumdaki adayların, hafta sonu tatili olması nedeniyle yeniden nüfus cüzdanı edinemedikleri için sınava girmeleri mümkün olmamaktadır'' denildi.

    Açıklamada, 27 Mart Pazar günü yapılacak YGS'ye, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası ya da fotoğrafı bulunmadığı için katılamayacak adayların mağdur olmamaları amacıyla İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden, sınavın yapılacağı merkezlerindeki il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin 26 Mart 2011 Cumartesi günü açık tutulmasının talep edildiği ve bu talebin kabul edildiği belirtildi.




    Nüfus müdürlüklerine YGS mesaisi Yorumları