Polisin yeni yüzü 'Robodost'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-25-2011 (12:58)   Son Mesaj: 03-25-2011 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    03-25-2011

    Polisin yeni yüzü 'Robodost'

    Polisin yeni yüzü 'Robodost'


    Toplumsal olaylarda ön planda görülen çevik kuvvet ekipleri, olumsuz algılamalardan kurtulmak amacıyla ilginç bir proje başlattı.

    Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile "Robokop" olarak bilenen çevik kuvvet polisleri, Bursaspor"un simgesi Timsah logosu kullanılarak "Robodost"a dönüştürüldü.
    Timsah Robodost"lar, çocuklar ve gençlerle iletişim kurarak çevik kuvvet imajının doğru anlaşılması ve yenilenmesini hedefliyor.

    Projenin tanıtımı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü"nde düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Toplantıda konuşan Emniyet Müdür Yardımcısı Feridun Turan, çevik kuvvetin doğru tanınmasının çok önemli olduğunu söyledi.

    Özellikle eğitim çağındaki çocukların toplumsal olaylarda karşılaştıkları farklı kıyafetli, kasklı insanları tanımasının önemine değinen Turan, şunları kaydetti: "Ülkemizde yaşanan olaylara bakıldığında çevik kuvvetin çok hassas bir görev yaptığını görürsünüz.

    Bıçak sırtında görev yapıyor arkadaşlarımız. Yeni neslin çevik kuvveti yakından tanıması çok önemli. Çevik Kuvvet nedir, bunlar ne iş yapar, o dışında farklı giysiler kafasında kaskı bulunan insanlar nasıl düşünür, nasıl bir kişiliktir bunları bilmesi çok önemli. Umuyorum ki bu çok başarılı bir çalışma olacak."

    "Robokop"un içindeki Dost (Robokop)" projesi hakkında bilgi veren Çevik Kuvvet Şube Müdürü Fahri Yıldız ise, çevik kuvvetin bir yandan temel hak ve özgürlükleri korumaya çalışırken diğer yandan da kamu düzenini sağlamaya çalıştığını ifade etti.

    Çevik Kuvvet imajı ile ilgili önyargıların yıkılması gerektiğine işaret eden Yıldız, şöyle konuştu: "Çevik Kuvvet faaliyet ve hizmetlerinin etkin olarak gerçekleştirebilmesi için kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyulduğu gerçeğinden hareketle, İmaj Yönetiminin doğru ve sağlıklı yürütülmesi gerekmektedir.

    Bu nedenle Kamuoyuna Çevik Kuvvetin doğru ve kaliteli hizmetlerini sağlıklı bir şekilde anlatarak "Olumlu İmaj Algısı Oluşturmak Ve Geliştirmek" projenin genel hedefini oluşturmaktadır."

    Kamuoyu ile şeffaf, çok yönlü ve sağlıklı kurumsal bir iletişim alt yapısını oluşturmak, güler yüzlü polis imajını kurmak, personelin davranışını buna göre geliştirmek gibi amaçlarını dile getiren Yıldız, bu çerçevede öğrencilerle iletişim kuracaklarını kaydetti.

    Yıldız, şöyle devam etti: "2010-2011 eğitim öğretim 2.döneminde 3 merkez ilçede bulunan kamu ve özele ait 11 ilköğretim ve ortaöğretim okulu ile öğrencileri pilot okullar olarak seçilmiş olup, veliler ile birlikte ilk etapta 10 bin kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.

    Bu bağlamda, toplumun geleceği, olan gençlerimiz, kanunların uygulayıcısı konumundaki Emniyet Teşkilatı ve ona bağlı olan Çevik Kuvvet Polisi olarak üstlenmiş olduğumuz görev ve sorumluluklarımızın, misyonumuzun ve vizyonumuzun neler olduğu hususlarının doğru bir şekilde anlatılması amacıyla hedef kitle olarak belirlenmiştir."




    Polisin yeni yüzü 'Robodost' Yorumları