'Devlet karlar altında kalan itibarını kurtarsın'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-25-2011 (12:58)   Son Mesaj: 03-25-2011 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 547  

    03-25-2011

    'Devlet karlar altında kalan itibarını kurtarsın'

    'Devlet karlar altında kalan itibarını kurtarsın'


    Büyük Birlik Partisi (BBP) Nilüfer ilçe Başkanı Mustafa Aydın, Hükümetin helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Kurucu Başkanı Muhsin Yazacıoğlu'nun ölümünü aydınlatarak, Keş dağlarında karlar altında kalan devletin itibarını kurtarmasını istedi.

    BBP Nilüfer ilçe Başkanı Mustafa Aydın, "Şaibeli bir kazaya kurban giden Muhsin Yazacıoğlu ile kader arkadaşlarının şahadetleri üzerinden tam 2 yıl geçti." dedi.
    Yetkililerce ölüm sebebi 'Helikopter kazası' olarak duyurulmasına rağmen, kazanın oluş şekli ve sonrasında yaşanan kurtarma rezaletinin zihinlerde bir sürü soru işarete bıraktığına dikkat çeken Mustafa Aydın, "Bu süre zarfında araştırma komisyonları, teftiş kurulları kuruldu.

    Komisyonlardan çıkan sonuçlara bakıldığında, bu komisyonların sıradan ve gayri ciddi olarak kurulduğu anlaşılmıştır.

    Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün oluşturduğu, Kaza Kırım Komisyonu, kendi kanununa ve yönetmeliğine aykırı bir ekip oluşturarak adeta olayın üstünün kapatılması için uğraştı." dedi.

    BBP'li Mustafa Aydın, Tüm müracaatlara rağmen, Başbakanlık tarafından, Kayseri ve Kahramanmaraş Valileri ile, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı ve diğer sorumlu kişi ve kuruluşlar hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmamasının manidar olduğuna değindi.

    Araştırma komisyonun raporuna, BBP Genel Merkezi ve kamuoyunun tepkisi üzerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla, Devlet Denetleme Kurulu'nun devreye girdiğini hatırlatan Aydın, "Devlet Denetleme Kurulu yaklaşık 800 sayfalık bir rapor hazırladı. Olayda kusuru ve ihmali bulunanlar açık bir şekilde ifade edildi.

    Bu rapordan sonra BBP Genel Merkezimiz, bu olayın aydınlatılması için özel yetkili savcının görevlendirilmesi için Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. Bunun neticesinde dosya Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Baş Savcısı tarafından araştırılacak." dedi.

    Nilüfer ilçe Başkanı Aydın, DDK tarafından açıklanan raporda, birinci derecede ihmali bulunanlardan biri olarak Sivil Havacılık Genel Müdürünün yaklaşan seçimlerde aday adayı olmasının ise çok düşündürücü olduğunu söyledi.

    BBP Nilüfer ilçe Başkanı Mustafa Aydın, şunları söyledi: "Merhum Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, Türk-İslam coğrafyasında, Kosova'dan Doğu Türkistan'a, Kırım'dan Kerkük'e kadar bu coğrafyada yaşayan insanların kimliğini unutmayan, unutturmayan, dertleriyle dertlenen, sorunlarına çözüm arayan önemli biriydi.

    Hükümetin bu konuyu, daha duyarlı ve daha ciddi bir şekilde ele almasını, Keş dağlarındaki sis perdesini aralayıp, karların altında kalan devletin itibarını kurtarmasını ve bu hadisede kusuru olanları bulmalarını bekliyoruz."




    'Devlet karlar altında kalan itibarını kurtarsın' Yorumları