Ana caddede bisiklet sürme yasağı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (22:57)   Son Mesaj: 03-24-2011 (22:57)    Cevap: 0    Gösterim: 691  

    03-24-2011

    Ana caddede bisiklet sürme yasağı

    Ana caddede bisiklet sürme yasağı


    Çorum'da meydana gelen çok sayıda bisiklet kazası ve tehlikeli bisiklet kullanan sürücüler, MOBESE kameraları tarafından görüntülendi.

    İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde artan araç sayısına bağlı olarak oluşan trafik yoğunluğunun önlenebilmesi için 8 Martta alınan İl Trafik Komisyonu kararı gereği, akülü bisiklet ve bisikletlerin Gazi ve İnönü caddelerine girişlerinin yasaklandığı belirtildi.
    İl Trafik Komisyonunca alınan kararın büyük bir ciddiyetle uygulanacağı vurgulanan açıklamada, alınan kararla araç trafiğinin yoğun olduğu Gazi ve İnönü caddelerinde meydana gelen bisiklet kazalarının önüne geçilmesi ve kaldırıma çıkarak yayaların güvenli bir şekilde yürüyüşlerine engel olan bisiklet sürücülerinin engellenmesinin hedeflendiği kaydedildi.

    Bisiklet kullanan vatandaşların kendileri ve tüm yol kullanıcılarının güvenlikleri açısından Gazi ve İnönü caddelerine girmemelerinin istendiği açıklamada, bu caddelere girdikleri tespit edilen bisiklet sürücülerine ilgili komisyon kararına istinaden gerekli idari yaptırımın uygulanacağı bildirildi.

    Emniyet Müdürlüğü, MOBESE kameralarının çektiği bisiklet kazalarını ve tehlikeli bisiklet kullanan sürücülerin görüntülerini basına dağıttı.

    AA




    Ana caddede bisiklet sürme yasağı Yorumları