ABD'den nükleerle ilgili itiraf gibi açıklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-24-2011 (21:56)   Son Mesaj: 03-24-2011 (21:56)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    03-24-2011

    ABD'den nükleerle ilgili itiraf gibi açıklama

    ABD'den nükleerle ilgili itiraf gibi açıklama


    ABD Nükleer Denetleme Komisyonunun raporunda, ülkedeki nükleer santralleri işleten şirketlerin, donanımlardaki bazı arızaları rapor etmediği, bunun da güvenlik riski yaratabileceği bildirildi.

    Raporda ayrıca, nükleer sanayinin yapacağı bildirimlerle ilgili komisyonun yönergelerinin de ''çelişkili ve açık olmadığı'' eleştirisi getirildi.
    Komisyonun bildirim yönergelerini iyileştirmemesi durumunda ''faal durumdaki reaktörlerin güvenlik oranının düşeceği'' kaydedilen raporda, müfettişlerin Aralık 2009 ile Eylül 2010 arasında, tespit edilen ancak bildirilmeyen donanım arızalarıyla ilgili 24 örnek saptadığı belirtildi.

    Japonya'da 11 Mart'taki deprem ve tsunaminin bir nükleer santrale zarar vermesiyle nükleer felaket tehdidinin baş göstermesi üzerine ABD'de de nükleer tesislerin güvenliği gündemin ön sıralarına yerleşti.

    Nükleer Denetleme Komisyonu dün, ülkedeki 104 nükleer reaktörün güvenlik açısından iki kez gözden geçirilmesi kararı almıştı.




    ABD'den nükleerle ilgili itiraf gibi açıklama Yorumları