Ban Ki-moon: Gül ve Erdoğan küresel liderler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-24-2011 (20:36)   Son Mesaj: 03-24-2011 (20:36)    Cevap: 0    Gösterim: 568  

    03-24-2011

    Ban Ki-moon: Gül ve Erdoğan küresel liderler

    Ban Ki-moon: Gül ve Erdoğan küresel liderler


    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ile görüştü.

    BM Genel Merkezi"nde yapılan görüşmede Meclis Başkanı"na Türkçe teşekkür eden Ban, Türkiye"nin de BM"ye yaptığı cömert destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahin, Genel Sekreter ile yaptığı görüşmede Ban"ın kendisine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın sadece bölgesel anlamda değil küresel düzeyde de liderlik yaptıklarını söylediğini aktardı.

    New York"a bazı temaslarda bulunmak için gelen TBMM Başkanı Şahin, Ban Ki-moon"u makamında ziyaret etti. Ziyaret öncesi gazetecilere poz veren liderler daha sonra basına kapalı olarak görüşmelerine devam etti. Meclis Başkanı Şahin"e Meclis"teki ABD Dostluk Grubu başkanı olan AKP milletvekili Suat Kınıklıoğlu"da eşlik etti.
    Görüşmenin ardından gazetecilere yönelik bir değerlendirmede bulunan Şahin, BM Genel Sekreteri"ni Mayıs ayında İstanbul"da yapılacak olan "Az Gelişmiş Ülkeler Zirvesi" esnasında yapılacak olan Parlamenterler Zirvesi"ne de davet ettiğini kaydetti.

    ERDOĞAN VE GÜL KÜRESEL LİDERLER

    Şahin, Genel Sekreter ile yaptığı görüşmede Ban"ın kendisine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın sadece bölgesel anlamda değil küresel düzeyde de liderlik yaptıklarını söylediğini aktardı. Yine Genel Sekreter Ban"ın kendisine Türkiye"nin yalnızca bölgesel değil küresel barışa da verdiği destekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ettiğini söyledi.

    Ban ile görüşmesinde Libya konusunun da gündeme geldiğini belirten Şahin, Türkiye"nin bu konudaki hassasiyetlerini dile getirdiğini ifade etti. Türkiye"nin Libya"da biran önce can kayıplarının sona erdirilmesi isteğini dile getirdiğine işaret eden Şahin, yine bu ülkenin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğine de işaret ettiğini vurguladı.

    Türk basının bugün da yer alan "Fransa Libya"da çözümü bombaladı"" haberinin içeriği konusunda görüşünün sorulması üzerine, bu konuda bir yorumda bulunmasının söz konusu olmayacağını bununla ilgili değerlendirmeyi ancak hükümetin yağabileceğini anlattı. Şahin ayrıca başka ülkeleri suçlayıcı değerlendirme yapmasının doğru olmayacağını dile getirdi.




    Ban Ki-moon: Gül ve Erdoğan küresel liderler Yorumları