Kenyalı öğrenciler Denizli’de fidan dikti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-24-2011 (20:58)   Son Mesaj: 03-24-2011 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    03-24-2011

    Kenyalı öğrenciler Denizli’de fidan dikti

    Kenyalı öğrenciler Denizli’de fidan dikti


    Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları “Orman Haftası” etkinlikleri çerçevesinde davet ettiği Kenya Türk Koleji öğrencileri Denizli’de fidan dikti.

    Orman Bölge Müdürlüğü'nün tahsis ettiği Yeşilköy orman sahasında düzenlenen ağaç dikme törenine, Denizli Orman Bölge Müdürü Âdem Oklu, Özel Servergazi Lisesi Müdürü Zeki Göçer, öğretmen ve öğrenciler ile Kenya Türk Koleji'nden gelen öğrenciler katıldı. Kenyalı öğrenciler fidan dikimi öncesi Türkçe "Karahisar Kalesi" ve "Telli Turnam" adlı şarkılarını söyleyerek katılımcılara müzik ziyafeti çekti.

    Ağaç dikimi öncesinde bir konuşma yapan Özel Servergazi Eğitim Kurumları Müdürü Göçer, ağaç dikme kampanyasının önümüzdeki yıllarda da sayı anlamında katlanarak devam etmesini ümit ettiğini söyledi. İnsanların iyi bir mühendis, doktor, öğretmen, işletmeci veya işadamı olabileceğini vurgulayan Göçer, fakat ormandan habersiz olan insanın iyi yaşamadığı anlamına geldiğini dile getirdi.

    Orman Bölge Müdürü Âdem Oklu da ormanlarının korunmasına dikkat çekerek, mümkün olduğu kadar fidan dikilmesini ve gereksiz yere kâğıt kullanılmamasını istedi.

    Tarih boyunca insanların, bilinçsiz tüketimi ve duyarsızlığı sonucu dünyadaki ormanların gün geçtikçe azaldığını belirten Oklu, "Denizli'de bu kadar alan yeşillendirilmemiş olsaydı, biz şimdi oksijen yerine karbondioksit solumuş olacaktık. Sağlıklı öğrenciler, öğretmenler ve gençler olmayacaktık. Biz orman teşkilatı olarak, halkımızın ömründe bir kez olsun fidan dikmesini arzu ediyoruz." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından 200 fidanın dikimi yapıldı. Kenyalı öğrenciler, Orman Bölge Müdürü Âdem Oklu, Okul Müdürü Zeki Göçer ile birlikte Türk bayrağı altında kendi adlarının verildiği çam fidanlarını dikti.




    Kenyalı öğrenciler Denizli’de fidan dikti Yorumları