Şık'ın, Mavioğlu'ndaki kitap nüshası da alındı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (18:54)   Son Mesaj: 03-24-2011 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    03-24-2011

    Şık'ın, Mavioğlu'ndaki kitap nüshası da alındı

    Şık'ın, Mavioğlu'ndaki kitap nüshası da alındı


    Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın basım aşamasında olduğu belirtilen kitabının tüm nüshalarının toplanması yönünde mahkeme kararı uygulanmaya devam ediyor.

    Polis, Radikal gazetesine gelerek Ahmet Şık ile birlikte bazı kitap çalışmaları yapan gazeteci Ertuğrul Mavioğlu'ndaki nüshayı da aldı.

    Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Ahmet Şık'ın söz konusu kitabı için savcı Zekeriya Öz'ün talebi üzerine nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden kitabın tüm nüshalarının toplatılması kararı çıkarıldı.

    Karar doğrultusunda kitabı basma hazırlığında olduğu belirtilen yayın evinin yanı sıra gazeteci Ertuğrul Mavioğlu'nun iş yerindeki bilgisayarında da arama yapıldı. Arama sonrasında polis ekipleri, ellerindeki delil dosyalarıyla Radikal gazetesinden ayrıldı.

    Polis ekiplerinin binadan ayrılmasının ardından bir açıklama yapan Radikal Gazetesi Yazarı Ertuğrul Mavioğlu, yapılan aramalara tepki gösterdi. Mavioğlu, "12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı gereği bu kitabın kendisinin ya da taslağının bilgisayarda veya herhangi bir yerde bulunması durumunda kitabın toplatılması kararı alınmış. Bu kitabın saklanması durumunda terör suçu ve terör örgütüne yardımdan suçuyla karşı karşıya kalınacağı belirtildi. Bu çerçevede Ahmet Şık"ın bana incelemem ve fikir beyan etmem için verdiği taslağı alıp götürdüler. Ve bu kitapla alakalı olarak mahkeme kararı gereği toplatılması ve basılmasının yasaklanması belirtilmiş." diye konuştu.

    Yapılan aramalara tepki gösteren Mavioğlu, bu durumun gazetecilik özgürlüğüne ve gazetecinin kaynağının kutsallığına bir darbe olduğunu dile getirerek, "Bu durumu dünyaya veya kendi insanlarına nasıl açıklayacaklarını merak ediyorum. Kitabı tamamen ortadan kaldırmak istiyorlar. Gazetecilerin haber kaynağının kutsallığına yapılan bir tecavüzdür." dedi.




    Şık'ın, Mavioğlu'ndaki kitap nüshası da alındı Yorumları