İKT üyesi 50 ülke İstanbul'da buluşuyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (17:58)   Son Mesaj: 03-24-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    03-24-2011

    İKT üyesi 50 ülke İstanbul'da buluşuyor

    İKT üyesi 50 ülke İstanbul'da buluşuyor


    İstanbul önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. İKT üye ülkelerinden düşünce kuruluşlarının katılacağı Forum İstanbul'da gerçekleştirilecek. Foruma 50 ülkeden temsilci katılıyor.

    İKT üyesi ülkelerin düşünce kuruluşları üç gün boyunca, soğuk savaş sonrasındaki dönemin etkin kavramı Kamu Diplomasisi"ni İstanbul"da masaya yatıracak.

    İKT (İslam Konferansı Teşkilatı) Üyesi Ülkeler Düşünce Kuruluşları Forumu"nun ikincisi 30-31 Mart 2011 tarihlerinde İstanbul"da gerçekleştirilecek. "Kamu Diplomasisi" alt başlığını taşıyan Forum"a İKT üyesi yaklaşık 50 ülkeden düşünce kuruluşlarının başkanları, uzman ve akademisyenler, diplomatlar, üst düzey devlet adamları ile basın mensupları katılıyor.
    Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM"a bağlı İslam Ülkeleri Enstitüsü tarafından organize edilen Forum"da şu konular konuşulacak: "Teorik - Kavramsal Çerçeve ve Kamu Diplomasisinin Aktörleri", "Güvenlik ve Kamu Diplomasisi", "Eğitim, Kültürel Etkinlikler ve Kamu Diplomasisi", "Dış Politika ve Kamu Diplomasisi", "Ekonomik ve Kültürel Faaliyetler ve Kamu Diplomasisi" ve "İslam Ülkelerinde Sivil Toplum Hareketleri, Demokrasi ve Kriz Yönetimi".

    Toplantı öncesi bir açıklama yapan TASAM Başkanı Süleyman Şensoy: ''Küreselleşmenin ekonomik, siyasal ve kültürel sonuçlarının yeni uluslararası sistemi doğrudan etkilediğine, Soğuk Savaş Döneminde ve sonrasında tek kutuplu dünya düzeninde kullanılan pek çok araç ve tekniğin, bu yeni uluslararası sistemde çalışmayıp etkisiz kaldığına değinen TASAM Başkanı Süleyman Şensoy "beliren çok kutuplu "Yeni Dünya Düzeni"; iletişim, bilişim, düşünce, strateji ve teknoloji üzerine oturmaktadır" dedi.

    Başkan Şensoy çok kutuplu yeni uluslararası sistemde ülkelerin etkinlik ve refahlarını artırmak, iç-dış politikalarında hedeflerine ulaşmak, ülke olarak belirledikleri stratejik vizyonu uygulayabilmek için "kamu diplomasisi"nin çok önemli bir yöntem olarak öne çıkmakta olduğunu söyledi.

    "SERT GÜÇ" YERİNİ "YUMUŞAK GÜÇ"ÜN CAZİBESİNE BIRAKIYOR''

    Başkan Şensoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Soğuk Savaş Dönemi ve tek kutuplu dünya düzeninde ülkelerin çoğunlukla kullandığı "sert güç" kavramı, yeni uluslararası sistemde yerini "yumuşak güç" kavramının cazibesine bırakmaktadır. Yumuşak gücünü etkili bir şekilde kullanmayı başarabilen ülkeler, sert güç kullanarak elde ettiklerinden çok daha fazlasını kazanabilmekte; aynı zamanda uzun vadeli iş birliklerini de sürekli kılabilmektedir.

    OTURUM BAŞKANLIĞINI 5 ÜLKE YAPACAK

    Forum"da oturum başkanlıklarını Bangladeş Mısır, KKTC, Tunus, Bosna Hersek yapacak.




    İKT üyesi 50 ülke İstanbul'da buluşuyor Yorumları