Bartholomeos ve Öz'e suikaste inceleme   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-24-2011 (17:56)   Son Mesaj: 03-24-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    03-24-2011

    Bartholomeos ve Öz'e suikaste inceleme

    Bartholomeos ve Öz'e suikaste inceleme


    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, taleplere ilişkin celse arası yaptığı değerlendirmede, birleştirmesi yönünde muvafakat istenen dava dosyalarını da inceledi.

    Birinci ''Ergenekon'' davasına bakan mahkemenin birleştirilmesi yönünde muvafakat verdiği dosyalar arasında, Fener Rum Patriği Bartholomeos'a yönelik olduğu iddia edilen suikast hazırlığı davası ile İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün tehdit edilmesi davası da bulunuyor.
    Buna göre mahkeme heyeti, Fener Rum Partiği Bartholomeos'a yönelik suikasta hazırlandığı iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan İsmet Reçber'in yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin 22 Aralık 2010 tarihinde yaptığı duruşmada aralarında hukuki ve fiili irtibat olduğu gerekçesiyle birleştirilmesi için görüş istediği bu dava dosyasının ''Ergenekon'' davasıyla birleştirilmesi yönünde muvafakat verdi.

    Mahkeme heyeti ayrıca, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Zekeriya Öz'ü tehdit ettiği iddiasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Özkan Kurt'un dosyasını da inceleyerek, mahkemelerindeki dava dosyasıyla birleştirilmesi konusunda görüş bildirdi.

    Mahkeme heyeti, bu konuda ilgili mahkemelere yazı yazılmasını da kararlaştırdı.

    Aynı heyet, dava sanıklarından Alparslan Arslan'a Danıştay saldırısında kullanılan glock marka silahı sattığı iddiasıyla Üsküdar 5. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan Erkan Ayyıldız, Aykut Metin Şükre, Kenan Özay ve Selçuk Özkan'ın dosyalarını birleştirmişti.

    Bu dosyanın birleştirilmesiyle birlikte davadaki toplam sanık sayısı 99 oldu. İstanbul 9 ve 14. ağır ceza mahkemelerinin dosyalarını muvafakate katılarak göndermeleri durumunda da sanık sayısı 101'e çıkacak.




    Bartholomeos ve Öz'e suikaste inceleme Yorumları