Liseliler, YGS’nin kaldırılması için yürüdü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-24-2011 (16:57)   Son Mesaj: 03-24-2011 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 592  

    03-24-2011

    Liseliler, YGS’nin kaldırılması için yürüdü

    Liseliler, YGS’nin kaldırılması için yürüdü


    Beyoğlu’nda bir grup liseli, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) kaldırılması isteğiyle Cağaloğlu’ndaki Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü.

    Taksim Meydanı"ndan başlayarak İstiklal Caddesi boyunca sloganlar atarak tek sıra halinde yürüyen liseli gençler, topladıkları 60 bin imzayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü"ne teslim edecek.
    Kendilerine 'Liseli Genç Umut' adını veren yaklaşık 100 kişilik liseli öğrencisi grup, YGS sınavının kaldırılması isteğiyle Beyoğlu"nda eylem yaptı. Taksim meydanında toplanan gençler, İstiklal Caddesi üzerinde tek sıra halinde yürüyüşe geçti. "Herkese eşit parasız bilimsel anadilde eğitim yazılı büyük bir pankart açan öğrenciler yürüyüş sırasında "Susma haykır sınavlara hayır" , "YGS"ye kobay olmayacağız" , "Tayyip kaç kaç kaç Yumurta geliyor" , "Parasız eğitim istiyoruz" , "Nimet sınavı al başına çal" , "Ampul patlasın sınavlar kalksın" şeklinde sloganlar attı.

    Yürüyüş sırasında öğrenciler adına bir açıklama yapan Hasan Kaynar, YGS sınavına sayılı günler kaldığın hatırlatarak, "Sınav değişiklikleri ile ilgili bize hiçbir şey sorulmuyor ama bu sınava biz giriyoruz. 4 milyon liseli bu sınava girecek ama hiçbir şekilde bizim derdimizi soran yok. Dershaneye gitmek zorunda bırakılıyoruz, paramız yok." dedi. Sınava sayılı günler kala liselilerin sesini duyurmak için Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdüklerini belirten Kaynar, "Muhatabımız olan Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüyoruz. 2 aydır sınavların kalkması için liselerde 60 bini geçkin imza topladık. Bugün onları vermek için Milli Eğitim Müdürlüğüne gidiyoruz." şeklinde konuştu.

    İstiklal Caddesi"nin ardından Şişhane"ye ulaşacak liseliler, daha sonra Unkapanı Köprüsü"nü geçerek Eminönü üzerinden Cağaloğlu"ndaki Milli Eğitim Müdürlüğü"ne ulaşacak. Eylemciler, topladıkları 60 bin imzayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü"ne teslim edecek.




    Liseliler, YGS’nin kaldırılması için yürüdü Yorumları