Oğlunu öldüren babaya müebbet   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (16:04)   Son Mesaj: 03-24-2011 (16:04)    Cevap: 0    Gösterim: 580  

    03-24-2011

    Oğlunu öldüren babaya müebbet

    Oğlunu öldüren babaya müebbet


    Adana'da, eve alınmadığı için yaşanan tartışma sırasında müdahalede bulunan oğlunu bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa müebbet hapis cezası verildi.

    Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 28 Temmuz tarihinde Sarıçam Mahallesi'nde kendisini eve almayan karısı ile tartışırken araya giren oğlu Bayram Haymalı'yı (34) kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık Mustafa Haymalı (55) ve müştekiler sanığın diğer oğlu Cesur Haymalı ile olay sonrasında dava açarak sanıktan boşanan Aysel Söyler hazır bulundu.
    Sanık Mustafa Haymalı, savunmasında pişman olduğunu söyledi. Eve alınmadığı için çıkan olayda bıçağı rastgele salladığını ifade eden Haymalı, ''Çektiğim acı hiç bir zaman bitmeyecek. Böyle olmasını istemezdim'' dedi.

    Müşteki Cesur Haymalı da babasının olay sırasında kendisine saldırmadığını belirterek şikayetçi olmadığını söyledi.

    Babasının olay sırasında alkollü olduğunu belirten Cesur Haymalı, ''Babam bıçağı rastgele salladı. Bu sırada bıçağı almak isteyen ağabeyim kaza sonucu bıçağın üstüne düştü'' dedi.

    Müşteki Aysel Söyler ise şikayetçi olduğunu, kavganın, kızının, dayısının oğlu ile evlendirilmek istenmesinden çıktığını söyledi.

    Sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın cinayetten pişmanlık duyduğunu söylemesi üzerine cezasında indirim yaparak müebbet hapis cezasına, oğlunu yaralamaya teşebbüs etmesinden dolayı verilen 2 ay 15 gün hapis cezasının ise ertelenmesine karar verdi.

    Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve eşi ile diğer oğlunu öldürmeye teşebbüsten 20 yıla kadar hapis cezası istenmişti.




    Oğlunu öldüren babaya müebbet Yorumları