Radikal gazetesinde polis araması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (15:58)   Son Mesaj: 03-24-2011 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    03-24-2011

    Radikal gazetesinde polis araması

    Radikal gazetesinde polis araması


    Odatv soruşturması kapsamında tutuklanan yazar Ahmet Şık'ın yayımlanmamış 'İmamın Ordusu' adlı kitabın taslağı için polis Radikal gazetesine gitti. 12. Ağır Ceza Mahkemesi de kitabas yayın yasağı koydu.

    Odatv soruşturması kapsamında tutuklanan yazar Ahmet Şık'ın yayımlanmamış 'İmamın Ordusu' adlı kitabın taslağı için polis yayın evine bu gün 2. kez gitti.

    Polisin Radikal gazetesindeki bazı bilgisayarlarda yaptığı incelemelerde de Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarından bir kopya aldı.

    İtaki Yayınevinden Radikal'e kadar uzanan aramada polisin '001 kitap son' adlı dosyanın peşinde olduğu belirtildi. 'İmamın Ordusu' adlı kitabın bir kaydı olduğu düşünülen bir dosyayı kopyaladı.

    İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, gazeteci Ahmet Şık'tan elde edilen kitap taslağının doküman ve tüm nüshalarına el konulmasına karar verdi.

    MAVİOĞLU'DAN AÇIKLAMA

    Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, Şık'ın kendisine kitabının kopyasını verdiğini polisin ise bu kopyayı aldığını aslının ise silindiğini açıkladı.

    Polis, Ahmet Şık'ın eşinden de kitabın kopyasını istedi.




    Radikal gazetesinde polis araması Yorumları