Zeybek'ten 'Sivil itaatsizliğe' sert tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (14:37)   Son Mesaj: 03-24-2011 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 425  

    03-24-2011

    Zeybek'ten 'Sivil itaatsizliğe' sert tepki

    Zeybek'ten 'Sivil itaatsizliğe' sert tepki


    DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, BDP’nin “sivil itaatsizlik” kararına tepki göstererek, “Sivil itaatsizlik diyenin, ‘neyi kastediyorsun’ diyerek devlet yakasına yapışmalıdır.'' dedi.

    Zeybek, Libya"daki gelişmelere ilişkin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından gazetecilerin BDP"nin "sivil itaatsizlik" kararına ilişkin sorularını yanıtladı.
    BDP"nin zaten itaat içinde olduğunun söylenemeyeceğini belirten Zeybek, "Neyi başlatıyorlar? Türkiye öyle bir hale geldi ki, artık milletvekili zırhına bürünmüş bir takım ipten kazıktan kurtulmuş adamlar, devlet görevlilerini tokatlayacak azgınlığa kadar geldiler. Bütün bunlar olurken de, değerli Başkomisere, Bakan telefon açıp takdirlerini sunuyor. O zaman Türkiye"de kamu görevlileri nasıl görev yapacak, askerimiz nasıl görev yapacak? Bugün Başkomiseri tokatlayan yarın Binbaşıyı da tokatlarsa ne olacak? Böyle şeyler olur mu, bunlar normal mi? Hangi sivil itaatsizlik? Sanki şimdiye kadar sivil itaat içindelermiş, şimdi itaatsizlik yapacaklarmış gibi garip, garip şeyler söyleniyor. Türkiye, devlet olmanın gereğini yapmalıdır. Bu tür sözler ne anlama geliyorsa bunun hesabı, bu sözleri söyleyenden mutlaka sorulmalıdır. Yoksa kurbağa ısıtılıyor arkadaşlar" diye konuştu.

    Türkiye"nin alıştıra, alıştıra Atatürk Cumhuriyeti"nin tasfiyesine doğru götürüldüğünü öne süren Zeybek şöyle devam etti:

    "Öyle bir hal ki, herkes dün ile bugün arasındaki farkı göremediği için çok tehlikeli bir süreçtir. Sivil itaatsizlik diyenin, "neyi kastediyorsun" diyerek devlet yakasına yapışmalıdır. Devlet devletliğini gösterdiği zaman da Güneydoğu"daki halkımızın devletin yanında yer aldığını ve alacağını da herkes bilmelidir. Ama, devlet devletliğini göstermezse tokat yiyen Başkomisere bir de Bakan teşekkür, tebrik, takdirname gönderirse bunun nereye varacağı bellidir. Bunlar doğru şeyler değildir, devlet böyle yönetilmez. Bütün çevreyi yönetmek iddiasında olan iktidar partisinin önce Türkiye"yi doğru dürüst yönetmesi gerekir.




    Zeybek'ten 'Sivil itaatsizliğe' sert tepki Yorumları