Mahmur'dan dönenlere ilk ceza verildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-24-2011 (13:58)   Son Mesaj: 03-24-2011 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    03-24-2011

    Mahmur'dan dönenlere ilk ceza verildi

    Mahmur'dan dönenlere ilk ceza verildi


    Terör örgütü PKK'nın Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grupta yer alan Elif Uludağ, Siirt'in Eruh ilçesindeki konuşmasında terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, başka bir suçtan tutuklu sanık Elif Uludağ ve avukatı hazır bulundu.
    Sanık Uludağ, savunmasını Kürtçe yapmak istediğini belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın kovuşturma aşamasından sonra dosyaya sunduğu dilekçeleri Türkçe olarak hazırladığı, ayrıca duruşmada ve daha önceki dava dosyalarından da Türkçe bildiğinin anlaşıldığını bildirdi. Sanığa savunmasını Türkçe yapması gerektiği, aksi takdirde savunma hakkından vazgeçmiş sayılacağı konusunda uyarıda bulunuldu. Kürtçe savunma yapma konusunda ısrar eden Uludağ, ''Türkçe savunmada bulunmayacağım'' dedi.

    Cumhuriyet savcısı, mütalaasını okuduktan sonra mahkemeye sundu. Mütalaada, sanık Uludağ'ın 22 Mayıs 2010'da Siirt'in Eruh ilçesinde, çatışmada ölü ele geçirilen bir örgüt üyesinin cenazesinin defin işlemi sırasında yaptığı konuşmada terör örgütünün propagandasını yaptığı belirtildi.

    Mahkeme heyeti, Elif Uludağ'ın, Terörle Mücadele Kanunu'nun ''terör örgütünün propagandasını yapma'' suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanık Uludağ'ın ''yargılama sürecindeki davranışları ile pişmanlığının gözlemlenmemiş bulunması'' nedeniyle cezada indirim yapılmasına yer olmadığını kararlaştırdı.




    Mahmur'dan dönenlere ilk ceza verildi Yorumları